avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua

Buna,Am o problema foarte mare daca m-ar putea ajuta cu niste sfaturi..
Povestea incepe asa.Acum 1 luna de zile mi-am pus la tara o centrala pe lemne au venit instalatorii mi-au puso au veit mi-au facut garantiile acasa ...a mers ce a mers centrala 1 luna de zile apoi dintr-o data intr-o noapte mia luat foc casa , au venit pompierii au stins incendiu si ei au zis ca poate sa fi fost provocat incendiu din cauza centralei,alta cauza nu avea care sa fie...
A 2-a zi am mers la depozitul din care a fost cumparata centrala si le-am zis la oameni ce sa intamplat si le-am zis ca e facut ISCIR la centrala tot si omu cand a auzit a zis ca nu crede asa ceva si a bagat pe calculator si nu era facut nici un ISCIR,PROIECT la centrala aboslut nimic ...deci cine mi-a pus centrala mi-a puso pe propia raspundere ..
Normal centrala nu avea voie pusa fara proiect si nu avea voia sa ii dea drumu daca nu era facut isciru.
Nu am asigurare pe casa.
Acum eu nu stiu ce sa fac sa scot paguba la casa,sa il dau pe cel care mi-a pus centrala in judecata ca nu mi-a puso legal?Sau ce sa fac ? Astept un raspuns daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:43, 1 Ianuarie 2013
in primul rand trebuie vazut ce este prevazut in certificatul de garantie emis de producator si eliberat de vanzator. eventual daca se prevede ca centrala sa fie pusa in functiune de o firma autorizata. apoi trebuie vazut ce este prevazut in garantia data de montator, in ce conditii asigura garantia de montaj.
ptr a da in judecat montatorul trebuie facuta o expertiza tehnica judiciara care sa consemneze care au fost cauzele producerii incendiului. daca se concluzioneaza ca incendiul a fost produs de montajul defectuos al centralei atunci ati avea posibilitatea sa solicitati montatorului daune materiale si morale. este posibil si ca centrala sa fi avut vreun defect ascuns din fabricatie.
o parte din vina este posibil sa va revina si dvs. ptr ca nu ati apelat la o firma autorizata ptr ca nu ati respectat conditiile garantiei privind punerea in functiune sau chiar o utilizare necorespunzatoare a centralei.
in concluzie primul pas ar fi daca montatorul era autorizat si a respectat legislatia in privinta punerii in functiune a centralei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala termica - avize necesare FLORIN6284 FLORIN6284 etape si acte necesare pentru instalarea centralei termice de apartament (vezi toată discuția)
Iscir pentru centrala de acasa? ? robertmihairadu robertmihairadu S\'altare. Zilele aceste m-a sunat o duduie spunandu-mi ca trebuie sa reinnoiesc autorizatia ISCIR (la doi ani), eu figurand in baza lor de date ca fiind ... (vezi toată discuția)
Centrala pe gaz, verificare Marian_2 Marian_2 Daca am luat o centrala pe gaz trebuie sa anunt la Iscir? (vezi toată discuția)