Eu in acest moment detin un PFA cu coduri CAEN 6311 (Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe), 6209 (Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei), 6202 (Activitati de consultatanta in tehnologia informatiei), 4791 (Comert cu amanuntul prin intermnediul caselor de comenzi sau prin Internet).
Intrebarea mea este daca se poate adauga acestori coduri CAEN si codul 8623 (Activitati de asistenta stomatologica) – Mentionez ca sunt medic stomatolog.
Ca sa profesati in primul rand trebuie sa fiti membru al Colegiului Medicilor dentisti din Romania. Apoi este interzis ca un medic dentist in exercitarea profesiei sale sa se ocupe nemijlocit de acte sau fapte de comert, ceea ce faceti practic d-voastra acum cu acel PFA.
Si apoi, din cate mai stiu eu medicul dentist la fel ca orice medic poate fi numai persoana fizica independenta, adica isi face formele de infiintare direct la ANAF sau isi poate face un SRL la registrul comertului , dar nu PFA.
Eu sunt medic stomatolog angajat, inscris la Colegiul Medicilor. Deci in exercitarea profesiei de medic ma ocup doar de servicii medicale. PFA-ul este separat si activitatea nu are legatura cu serviciile medicale.
Pentru ca vreau sa renunt la statutul de angajat, eram interesat de forma juridica sub care pot activa.
Intrebarea care se naste acum este daca pot activa atat cu PFA-ul existent cat si cu forma juridica de medic.