avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie.Reangajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie.Reangajare

In urma cu 2 ani am fost angajat la o scoala de soferi ca instructor auto si profesor de legislatie rutiera pentru patru ore zilnic, intrucat sunt pensionat gradul 3. Am activat timp de doua luni dupa care societatea si-a incetat activitatea timp de un an de zile neavand profit.Intrebararile mele ar fi urmatoarele: mai figurez ca angajat al acelei societati, in cazul in care as dori sa ma angajez in alta parte ce trebuie sa fac? Sa-mi prezint demisia de la societatea in cauza pentru a nu figura in evidente cu mai multe ore lucrate si atunci sa-mi pierd pensia sau ma pot angaja fara probleme pentru o durata tot de 4 ore zilnic?Care este procedura in astfel de situatii? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 2 Ianuarie 2013
1. Daca nu a incetat raportul de munca, atunci inca figurati cu c.i.m. activ ... in acest sens, luati legatura cu fostul angajator ca sa lamuriti aceasta situatie.

2. Puteti sa va angajati la alta societate fara niciun impediment, in afara celui referitor la timpul de munca - maxim 4 ore/zi

3. Daca va angajati cu program de munca mai mare de 4 ore/zi , atunci plata pensiei se va suspenda ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma intreaga la 2 locuri de munca diferite. dmradu dmradu Cineva m-a rugat sa pun o intrebare referitor la cazul sau concret si anume: persoana respectiva este profesor discipline tehnologice si de legislatie rutiera ... (vezi toată discuția)
Instructor auto, profesor de legislatie rutiera sorinaga sorinaga In ce conditii poate sa-si desfasoare activitatea un instructor auto, respectiv profesor de legislatie rutiera? - este necesar sa fie angajat al unei scoli de ... (vezi toată discuția)
Doua cim-uri de 8 ore ContSters158895 ContSters158895 Am un CIM de 8 ore la o societate de stat. Cu acordul acestei societati, deci fara a ascunde acest fapt, predau cursuri de legislatie rutiera la o scoala de ... (vezi toată discuția)