avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate incadrare dupa terminarea facultatii
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

incadrare dupa terminarea facultatii

fratilor, am terminat ""facultatea de stiinte sociale si administrative"" specializarea - administratie publica- si un master in stiinte penale.. c e loc de munca as putea ocupa cu pregatirea mea? jurist, consilier juridic? chiar nu stiu.....am nevoie de putin ajutor va rog...nu stiu incotro s-o iau , incotro s-o apuc, cred ca am facut o facultate + master degeaba....in prezent sunt ""incarcator-descarcator"" la o fabrica pe un salariu de 1000 ron.....m-am saturat de locul de munca actual....incotro sa ma indrept? help, help, help
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:26, 4 Ianuarie 2013
Frate, ca sa zic asa, Jurist? Consilier juridic? Numai cu Facultatea de Drept (4 ani)
In rest, daca e pe la stat, cam astea ar fi posturile pe care ati putea fi incadrat in urma unor concursuri:
Manager proiect - 241919; Consilier armonizare legislativă - 242911; Expert armonizare legislativă - 242912; Consilier administraÑia publică - 247001; Expert administraÑia publică - 247002; Inspector de specialitate administraÑia publică - 247003; Referent de specialitate
administraÑia publică - 247004; Consultant administraÑie publică - 247005; Reglementator - 247006; Agent de dezvoltare - 247007; Administrator public -247008
Daca e pe la particulari, ce-o da Dumnezeu, functie de cunostintele concrete pe care le aveti !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator
va multumesc pt raspuns, dar chestia e ca nu am spus esentialu'''; acesta consta in faptul ca (virgula)ca si cunostinte sunt zero! nu stiu nimic!!!! nu stiu absolut nimic, m-am multumit doar sa promovez examenele si cam atat, ca deh mi-a placut mai mult '' sa-mi fac viata''....practic nu stiu ce inseamna administratia publica, cu ce se mananca adm publica.....ce face un inspector de specialitate adm publica? sau un expert in adm publica? ...cum sunt salariile?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2013
ciprianionut86, utilizator
In aceasta situatie n-o sa va angajeze nimeni. Daca d-voastra ati fi in locul angajatorului, ati plati pe cineva care sa nu stie absolut nimic in domeniul respectiv?
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator
da,a veti dreptate... dar cu ce sa incep? ce sa invat? ce sa fac sa pot sti adm publica?
ciprianionut86 a scris:

....ca si cunostinte sunt zero! nu stiu nimic!!!! nu stiu absolut nimic, m-am multumit doar sa promovez examenele si cam atat, ca deh mi-a placut mai mult '' sa-mi fac viata''....practic nu stiu ce inseamna administratia publica, cu ce se mananca adm publica.....ce face un inspector de specialitate adm publica? sau un expert in adm publica? ...cum sunt salariile?

Pentru ca noi cei multi care platim salariile bugetarilor avem nevoie de oameni bine pregatiti in domeniul in care activeaza, va recomand urmatoarele:
In conditiile in care ati promovat examenele (daca nu ati copiat) ar trebui sa aveti cunostintele minime in memorie. Adunati toate cursurile si studiati-le in amanunt dupa care va testati cunostintele. Daca rezultatele sunt satisfacatoare aveti nevoie doar de practica in domeniu si puteti sa va inscrieti la un curs specific pe care il gasiti usor pe internet.
Dupa finalizarea cursurilor puteti sa va promovati pentru angajare pe unul din posturile mentionate de @unmoeglich precizand in CV ca nu aveti experienta lucrativa si poate aveti noroc.
Daca veti gasi un loc de munca in domeniu sa nu aveti asteptari salariale prea mari pana capatati experienta profesionala si apreciere in cadrul departamentului in care lucrati. Inceputurile sunt grele intotdeauna dar fara inceputuri nu ajungem la continuari, nu-i asa?
Mult noroc!:luck:
L.C.

P.S.: O alta varianta ar fi sa mai faceti inca odata facultatea "pe bune" de data asta sau la alt profil care vi se potriveste mai bine.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Job in domeniul juridic catalyna_pavel catalyna_pavel Cum pot obtine un job in cadrul unui cabinet/societati de avocatura? Mentionez ca sunt studenta la Drept, anul 2 (a doua facultate) si imi doresc foarte mult ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau examen la inm AHTUM AHTUM Bună ziua , Sunt proaspăt absolvent al unei Facultăţi de Administraţie Publică de stat (Nota licenta 10) şi lucrez ca jurist de o lună . Mă ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic fara experienta iasi ramonatoderascu ramonatoderascu Buna ziua! Sunt absolventa a Facultatii de Drept, si acum urmez cursurile programului de masterat « Drept European ». As dori sa ma angajez ca jurist ... (vezi toată discuția)