avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie si alocatie CIC pana la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie si alocatie CIC pana la 3 ani

Buna ziua. Am un baiat nascut in 25.01.2011 si am optat pt CIC de 2ani,in acelasi timp am beneficiat de o indemnizatie de 1200 lei si alocatie de 200 lei. Din ian. 2013 voi intra in al treilea an de CIC .As dori sa stiu care va fi cuantumul alocatiei si indemnizatiei pana la varsta de 3 ani.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:49, 8 Februarie 2013
Indemnizatia va fi aceeasi pe care ati primit-o si pentru cei doi ani de CCC ... alocatia de stat pentru copil va fi de 200 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. - Din Legea 61/1993 privind alocația de stat pentru copii (republicata in M.O. partea I, nr.767/2012):

Art. 3.
(1) Cuantumul alocației de stat pentru copii se stabilește în raport cu indicatorul social de referință, denumit în continuare ISR, după cum urmează:

a) 0,4 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap);
...
- 1 ISR, in vigoare = 500 lei.

2. Asadar daca aveti certificat de handicap pentru copil veti primi alocatia de stat pentru copii in suma de 200 lei lunar (0,4 x 500 = 200 lei) pana va implini copilul 3 ani.

3. Indemnizatia pentru CCC pana la 3 ani va fi aceeasi cu cea primita pana acum.
In cazul in care ma aflu in CIC pana la 3 ani (grad handicap astm bronsic)-------pot sa inscriu si sa duc copilul la cresa/gradinita inainte de a implini varsta de 3ani? Ma refer la program scurt pt a se obisnui.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
mela2008, utilizator
Daca sunteti in CCC nu vad de ce l-ati duce la cresa/gradinita ? ... CCC se acorda pentru cresterea copilului si nu pentru a-l duce la cresa /gradinita.
Intrebarea mea era din punct de vedere legal, adica mi se suspenda indemnizatia sau ceva legal care ma impiedica sa duc copilul la crese /gradinite de stat. Stiu pt. ce se acorda CCC, mi se pare normal, dar as vrea sa frecventeze mai devreme de 3 ani sistemul pt. obisnuinta pt ca a stat doar cu mine, plange ffff mult fara mine, pt a-si face imunitate cand ma reintorc la munca, in speranta ca nu va fi atunci asa bolnav. Program scurt de 4 h. Sigur nu vreau sa duc copilul la cresa/gradinita pentru ca eu sa am timp de plaja, ma gandesc ca pt el va fi mai mai bine daca incepem cu 4-5 luni mai devreme.Daca pot primi un raspuns care sa ma ajute, multumesc.

Alte discuții în legătură

Incepand cu 01.01.2012 nu se mai acorda alocatia de stat pentru copii? adela05 adela05 Subiect: Incepand cu 01.01.2012 nu se mai acorda alocatia de 200 lei ?? Incepand cu 01.01.2012 nu se mai acorda alocatia de 200 lei, pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copiii pana la 2 ani alexandraBudur alexandraBudur buna ziua. alocatia se plateste pana cand implineste copilul 2 ani,indiferent daca am optat pentru concediul de crestere al copilului pana la 1 an sau 2? (vezi toată discuția)
La un contract de 4 ore pe o perioada nedeterminata,voi beneficia de indemnizatie? mihasava35 mihasava35 Buna ziua...Am terminat de curand concediul de crestere a copilului...Ptr ca abia l-am dat pe cel mic la cresa,o perioada,m-am reintors la munca,insa numai ptr ... (vezi toată discuția)