avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum completez aceste acte necesare infiintarii unui ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum completez aceste acte necesare infiintarii unui SRL ?

Am o nedumerire: vreau sa infiintez o noua firma si printre altele as vrea sa am actele pregatite cand merg la ghiseu. Insa vad ca pe fisa cu specimen de semnatura im cere denumirea firmei si datele de identificare. Eu nu le am inca, fisa asta trebuie sa fie la dosar, pai daca nu e inregistrata firma de unde sa iau CUI si Nr. de ordine în registrul comerţului ?
La fel si pe "cererea de verificare disponibilitate firmă".
Cum le completez ? fara ?
Specimenul de semnatura se poate lua si de la ONRC, banuiesc ca stau o data la o coada la ghiseu, apoi ma trimit ei la judecatorul delegat ?
Si mai sunt 2 anexe, Anexa 1 referitoare la inregistrarea fiscala, si asta tebuie depusa odata cu cererea de inmatriculare a firmei ?

A deschis cineva de curand o firma noua ? Vreau sa stiu exact cum a procedat, pe site la Registru comertului e doar o lista cu ce-ti trebuie, insa nu si cum le completezi si ordinea in care trebuie sa faci lucrurile astea.

As vrea sa evit sa stau de 2-3 ori la aceeasi coada, sau sa fac multe drumuri pe-acolo.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 00:36, 3 Ianuarie 2013
Toate aceste date le obtineti in cadrul serviciului de asistenta juridica de la registrul comertului, unde exista posibilitatea sa va redacteze actul constitutiv si sa va completeze formularele.(sunt registre in tara unde se face acest lucru)
Prima coada pe care o faceti si fara de care nu se poate este rezervarea de denumire. De aici pleaca toate. Si actul constitutiv si declaratiile ca asociat, administrator si contractul de comodat sau inchiriere, si, si, si...
OK, inteleg rezervarea e cu " coada " , insa eu intrebam de formularele respective in care sunt casute unde trebuie sa completez si CUI si Nr Registru Comertului nu doar denumirea.

In principiu plec cu ele completate insa nu vad relevanta acestor completari din moment ce firma nu este inca inregistrata.

Sigur ca nu se rezuma doar la un drum la Registru Comertului infiintarea unei firme, categoric, insa vroiam sa reduc timpul.
Formularele nu sunt concepute numai pentru constituiri ci si pentru mentiuni. Deci acolo unde nu aveti date nu completati, dar cred ca formularele sunt ultima d-voastra grija. Ati facut restul actelor, ati luat acordul vecinilor, asociatiei de proprietari, ati intocmit actele pentru sediu social?
Da, aveti dreptate, eu am vazut ca pentru mentiuni e un alt formular, de aceea am intrebat.
Cu sediul o rezolv usor, sunt proprietaru locuitei respective, la curte...e nevoie de acordul vecinilor ??? asta nu stiam. Doar pentru apartamente la bloc am crezut ca este cazul.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma ciprianr ciprianr Buna ziua, Imi puteti spune care sunt pasii pentru infiintarea unei societati care se va ocupa cu achizitii intracomunitare si vanzare? Multumesc, (vezi toată discuția)
Infiintare societate laviniamarciuc laviniamarciuc Buna ziua, Se poate va rog sa-mi explice cineva avizat, in mod detaliat si clar (adica in termeni acesibili necunoscatorilor de juridic) cum mi-as putea ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme Damian777 Damian777 De ce acte ai nevoie ptr. a infiinta o firma , daca e nevoie neaparat sa ai angajati daca da de cati si de cand trebuie sa ii declari, ce acte trebuiesc :D ... (vezi toată discuția)