Am o nedumerire: vreau sa infiintez o noua firma si printre altele as vrea sa am actele pregatite cand merg la ghiseu. Insa vad ca pe fisa cu specimen de semnatura im cere denumirea firmei si datele de identificare. Eu nu le am inca, fisa asta trebuie sa fie la dosar, pai daca nu e inregistrata firma de unde sa iau CUI si Nr. de ordine în registrul comerţului ?
La fel si pe "cererea de verificare disponibilitate firmă".
Cum le completez ? fara ?
Specimenul de semnatura se poate lua si de la ONRC, banuiesc ca stau o data la o coada la ghiseu, apoi ma trimit ei la judecatorul delegat ?
Si mai sunt 2 anexe, Anexa 1 referitoare la inregistrarea fiscala, si asta tebuie depusa odata cu cererea de inmatriculare a firmei ?
A deschis cineva de curand o firma noua ? Vreau sa stiu exact cum a procedat, pe site la Registru comertului e doar o lista cu ce-ti trebuie, insa nu si cum le completezi si ordinea in care trebuie sa faci lucrurile astea.
As vrea sa evit sa stau de 2-3 ori la aceeasi coada, sau sa fac multe drumuri pe-acolo.
Constituirea si mentiunile sunt pe aceeasi cerere, nu sunt cereri diferite. La curte, nu este nevoie de acordul vecinilor, dar eu nu am de unde sa stiu ca stati la curte. Acum am aflat.
Functie de tipul activitatii desfasurate s-ar putea ca primaria de care apartineti, mai departe sa va ceara si acordul vecinilor. Dar registrul comertului, nu.