avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenirea la munca dupa ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenirea la munca dupa ccc

buna!spuneti-mi va rog,dupa terminarea celor 2 ani de concediu crestere copil,sunt obligata sa ma intorc la vechiul loc de munca?sau doar firma are obligatia sa ma reprimeasca la servici,pe acelasi post detinut la data intrarii in concediu?as avea o oferta mai avantajoasa si vreau sa stiu daca sunt conditionata de vechiul job :-)



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 3 Ianuarie 2013
nu sunteti obligata sa va reluati vechiul loc de munca; este bine insa sa va faceti angajarea la noul loc de munca in prima zi dupa terminarea ccc
Daca sunteti sigura ca veti incheia un CIM cu un alt angajator mergeti la fostul angajator si faceti o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii), cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.
Angajatorul are obligatia de a va reprimi pe locul de munca detinut anterior intrarii in CCC .. dvs nu aveti aceasta obligatie , ci doar dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la locul de munca florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului fanusteff fanusteff buna ziua.am o nelamurire. am nascut un copil pe 21 04.2014 sunt in concediu pentru cresterea copilului.pe o perioada de 2 ani. locul meu de munca este la ... (vezi toată discuția)