avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masina zgariata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masina zgariata

buna seara ,am sa va spun pe scurt ce mi s-a intamplat ,intr-o dimineata din luna iulie am gasit masina care era parcata in fata blocului foarte foarte zgariata adica era distrusa total in afara de capota cred ca. cu un cui ,am fost la politie am depus plangere dupa care am fost la asigurare pt ca masina este in leasing si am casco ,am vopsit masina pe asigurare intre timp am fost chemata la politie ca au gasit distrugatorul fiind intr-un oras mic lumea vorbeste este vorba de o fata nu dau amanunte care a fost motivul ,am dat din nou o declaratie in care am spus ca am pretentii la daune morale in suma de 1000 de euro ,am scris si eu asa ca oricum nu ma gandesc ca o sa si primesc .Dupa 5 luni am primit astazi un telefon de la mama fetei in care imi spune ca a primit nr meu de telefon de la politie si i s-a spus sa ma contacteze sa imi plateasca 250 de euro si sa se incheie dosarul penal ,Va intreb daca este normal ca politia sa dea nr meu de telefon asa la toata lumea si sa imi fixeze ei suma pe care trebuie sa o primesc ? daca ajung la o intelegere cu parintii fetei dosarul penal se incheie ? ce se intampla cu asigurarea cum recupereaza banii ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoleta v , utilizator 22:18, 4 Ianuarie 2013
Cei de la asigurări o dau in judec.pentru prejudiciul creat ,in cazul in care fata este minora,daca nu pe părinți.
Da ,daca te înțelegi cu părinții dosarul se incheie.
Cred ca-mi dau seama de ce a zgâriat mașina ,daca nu vrei să vorbesti despre asta.
Ce au facut cei de la politie nu este corect.
Dacă consideri ca ai vre-o vina in toată treaba asta mai bine retrage plangerea.
Fata ce nu a reușit sa obțină de la prietenul sau sotul tau ,cred ca a reușit să obțină de la politisti.
Am si eu o întrebare.
Câți ani are fata?
multumesc pt raspuns ,fata are 20 de ani intre timp plecand din tara ,de aceea au luat legatura parintii ei cu mine ,motivul este fiul meu cu care a avut un schimb de replici la club .eu nu am nici o vina si masina este a mea nu a fiului meu ,,ma intereseaza daca este legal sa ma inteleg cu ei si sa se incheie dosarul nu vreau sa fac ceva ilegal sa primesc bani ,dupa care sa am probleme ,nu vreau nici sa renunt pentru ca am pierdut foarte mult timp pe la asigurari ,nervi multi concediu stricat pentru ca tocmai plecam in concediu ,2 saptamani masina in service pt vopsit etc daca eu ma inteleg cu ei se inchide dosarul penal si ramane pe civil cu cei de la asigurari ? ma inteleg cu ei asa verbal sau trebuie sa fac chitanta la notariat ? va rog sa ma lamuriti sa fie totul legal va multumesc!
In conditiile in care aveti certitudinea ca promisiunea acordarii despagubirii de 250 e se poate materializa,este de preferat sa acceptati solutionarea situatiei
In cazul ca primiti suma aveti dreptul sa informati oficial parchetul despre conventia survenita intre parti si ca dvs nu mai staruiti in cererea de constituire ca parte civila pentru recuperare prejudiciu cauzat
Este de preferat incheierea de document autentificat la notar
In primul rând ,vandalismul este o fapta penala.
Iar partea civila daca ia banii nu se imbogateste ,dar lasa o fapta penala nepedepsita.
De ce fata nu a venit ea personal sa-si ceara iertare pentru ce a facut?
Ce zice,lasa ca rezolva părinții.
Eu unul nu as lua banii ,ca poate mâine vine o alta persoana care face la fel.
De asta merge cum merge România.
Daca va fii iertata va considera ca așa este normal si nu va constientiza nici o data fapta pe care a facut-o.
Este bine să vă constituiti parte civila si să luați banii dupa ce instanta sigur vă v-a da dreptate,cu toate ca este de durata.
Poate de multe ori ați renunțat la unele lucruri pentru a cumpara aceasta mașina .
Măcar daca v-ar fi sunat sa spună ca-i pare rau de ceeace a facut si atunci poate ca merita să fie iertata.

Alte discuții în legătură

Fata vecinului mi-a zgariat masina nicuxo nicuxo buna ziua, sunt din Bucuresti, si am nevoie de un sfat sau un avocat care sa ma indrume pentru rezolvarea unei probleme. fata vecinului (9 ani) mi-a zgariat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala masina distrusa,zgariata cu cheia profund Florin B. Florin B. Am parcat masina intr-un loc comun care nu aprtine de ADP.Dupa 2 zile gasesc masina zgariata profund si pe o suprafata mare pe toata partea dreapta.Politia a ... (vezi toată discuția)
Acuzat de vandalism Danutzu333 Danutzu333 Buna seara am fost acuzat de vandalism acum cateva ore luat la sectie de doi agenti de politie.Este vorba despre un autoturism \"Tico\" care doar l-am ... (vezi toată discuția)