avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masina zgariata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masina zgariata

buna seara ,am sa va spun pe scurt ce mi s-a intamplat ,intr-o dimineata din luna iulie am gasit masina care era parcata in fata blocului foarte foarte zgariata adica era distrusa total in afara de capota cred ca. cu un cui ,am fost la politie am depus plangere dupa care am fost la asigurare pt ca masina este in leasing si am casco ,am vopsit masina pe asigurare intre timp am fost chemata la politie ca au gasit distrugatorul fiind intr-un oras mic lumea vorbeste este vorba de o fata nu dau amanunte care a fost motivul ,am dat din nou o declaratie in care am spus ca am pretentii la daune morale in suma de 1000 de euro ,am scris si eu asa ca oricum nu ma gandesc ca o sa si primesc .Dupa 5 luni am primit astazi un telefon de la mama fetei in care imi spune ca a primit nr meu de telefon de la politie si i s-a spus sa ma contacteze sa imi plateasca 250 de euro si sa se incheie dosarul penal ,Va intreb daca este normal ca politia sa dea nr meu de telefon asa la toata lumea si sa imi fixeze ei suma pe care trebuie sa o primesc ? daca ajung la o intelegere cu parintii fetei dosarul penal se incheie ? ce se intampla cu asigurarea cum recupereaza banii ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoleta v , utilizator 22:18, 4 Ianuarie 2013
multumesc de raspuns ,asa aveam de gand sa si fac nu am stiut ca se poate ajunge la intelegere pana nu am primit telefon de la mama fetei si a mi -a oferit suma de 250 de euro ca asa a fost informata de politie .va dati seama in ce tara traim dacapolitia fixeaza ei daunele cam cat cred ei ca mi s-ar cuveni ,pentru a inchide dosarele mai repede ,multumesc pt rasăpunsuri
strimbeanu mihai a scris:

In primul rând ,vandalismul este o fapta penala.

În primul rând, nu e vorba de „vandalism” ci e vorba de infracțiunea de distrugere, prevăzută de art. 217 alin. 1 Cod penal:

ART. 217 Distrugerea
(1) " - Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă."

Iar conform art. 217 C. pen. alin. 6, pentru această modalitate de săvârșire a infracțiunii, răspunderea penală este înlăturată la împăcarea părților.

Mai pescurt, dacă vă împăcați cu partea vătămată pentru o anumitpă sumă de bani, se va dispune încetarea urmăririi penale, deci „închiderea dosarului”.

După părerea mea personală dacă puteți să vă recuperați prejudiciul creat cu cei 250 Euro, e bine să acceptați oferta. Sau puteți să mai negociați.

Nu poliția fixează daunele. Poliția doar va sugerat o soluție prin care puteți pune capăt „litigiului”. D-voastră alegeți între a vă lua niște bani pentru a vă repara prejudiciul creat sau a continua procesul penal. E de datoria poliție să vă aducă la cunoștință varianta împăcării.

Nu e în folosul nimănui, în aceast caz, o condamnare penală, dar poate e în folosul D-voastră să obțineți o despăgubire pentru daunele suferite.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
Patrick_, utilizator
multumesc pt lamuriri ,eu am vopsit masina pe casco si a costat 44 de mil chiar daca eu ajung la o intelegere pt daune morale ,asigurarea merge pe civil pentru recuperarea daunei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fata vecinului mi-a zgariat masina nicuxo nicuxo buna ziua, sunt din Bucuresti, si am nevoie de un sfat sau un avocat care sa ma indrume pentru rezolvarea unei probleme. fata vecinului (9 ani) mi-a zgariat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala masina distrusa,zgariata cu cheia profund Florin B. Florin B. Am parcat masina intr-un loc comun care nu aprtine de ADP.Dupa 2 zile gasesc masina zgariata profund si pe o suprafata mare pe toata partea dreapta.Politia a ... (vezi toată discuția)
Acuzat de vandalism Danutzu333 Danutzu333 Buna seara am fost acuzat de vandalism acum cateva ore luat la sectie de doi agenti de politie.Este vorba despre un autoturism \"Tico\" care doar l-am ... (vezi toată discuția)