avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen recurs

Am castigat un proces in "Contencios administrativ" si dupa comunicare s-a constatat o eroare materiala in dispozitivul hotararii.
Probabil instanta s-a autosesizat si dupa un termen de timp "si-a cerut" indreptarea propriei erori materiale.
Intrebarea mea este: acest termen de judecata anuleaza termenul initial de depunere recurs?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:33, 4 Ianuarie 2013
Nu se anuleaza termenul de recurs, in astfel de situatii ....
Cred ca am fost bine inteles: adica nu se mai da alt termen de recurs dupa comunicarea noului dispozitiv indreptat ?
Nu se da un nou termen .. De aceea indicati in recursul introdus impotriva hotararii instantei fondului, existenta unie indreptari, care sunt erorile indreptate si sustinerea casarii ori modificarii hotararii instantei de fond, cu luarea in considerare a acelor modificari cuprinse prin indreptarea hotararii.


Eu am spus ca am castigat acest proces si ca atare nu as fi avut pentru ce sa fac recurs.
Am fost la tribunal sa mi se confirme hotararea ca irevocabila prin nerecurare deoarece trecusera peste 40 de zile de la comunicarea hotararii si mi s-a spus sa astept o noua comunicare a hotararii cu eroarea indreptata, apoi dupa 15 zile de la recomunicare pot cere mentiunea "irevocabila" pentru a o putea pune in aplicare.
Sa lamurim:
-hotararea instantei este atacabila cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, iar incheierea prin care a fost indreptata eroarea materiala, este la randul ei, atacabila cu recurs in 15 zile de la comunicare, regula fiind prevazuta in disp. art .281 ind.3 c.proc.civ.
-cu alte cuvinte, vorbim de 2 termene distincte de recurs, care curg de la comunicarea hotararii, respectiv a incheierii de indreptare,
- dupa ce va expira si termenul de recurs de 15 zile de la comunicarea incheierii, veti putea solicita legalizarea atat a hotararii cat si a incheierii de indreptare, urmand ca oriunde veti avea nevoie de hotarare sa le le folositi impreuna,
- nu se va comunica o hotarare cu eroarea indreptata, ci separat o incheiere asa cum am aratat mai sus.

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva cererii de indreptare a erorii materiale patrickbv patrickbv buna ziua, am avut pe rol un proces de partaj bunuri comune, a carui solutie am contestat-o cu apel in termen (fondul a fost viciat de marturii mincinoase ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)