avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs impotriva cererii de indreptare a erorii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs impotriva cererii de indreptare a erorii materiale

buna ziua,

am avut pe rol un proces de partaj bunuri comune, a carui solutie am contestat-o cu apel in termen (fondul a fost viciat de marturii mincinoase pentru care am depus plangere penala). cu o zi inainte de data postei de comunicare a termenului de recurs, paratul a facut o cerere de indreptare a erorilor materiale, admisa in parte, iar in incheiere se stipuleaza cu drept de recurs in 15 zile. ce ar trebui sa fac? recurs si la aceasta hotarare, adica un alt recurs sau o cerere in apelul initiat, prin care sa solicit respingerea cererii, avand ca fond apelul prin care cer desfiintarea hotararii de fond?
Cel mai recent răspuns: patrickbv , utilizator 19:27, 9 Octombrie 2011
Atacati cu recurs hotararea de indreptare. In apelul introdus impotriva hotararii de fond veniti cu o completare in care indicati situatia cererii respective de indreptare a unor erori materiale, a hotararii date in acest sens, indicarea mentinerii motivelor de apel impotriva hoatararii fondului, chiar si in situatia si forma indreptata a hotararii, cu probele noi in acest sens (copii din actiunea de indreptare, incheierea pronuntata, eventualele motive specifice si probe pentru sustinerea necesitatii desfiintarii hotararii de fond si in forma indreptata, daca sunt necesare sustineri suplimentare in sensul dat de indreptarea hotararii de fond).
daca cererea de indreptare a fost introdusa si judecata dupa introducerea recursului, este suficienta folosirea ca temei de respingere a cererii de indreptare faptul a ca am initiat actiunea de contestare a fondului, pentru hotararea intiala?
eu sunt nemultumit de tot fondul, indreptarea se suprapune unei hotarari pe care deja am contestat-o in intregul ei.
ce temei de drept pot folosi in recursul impotriva cererii?
Daca erorile care s-au solicitat a fi indreptate sunt nuai unele neesentiale (o litera lipsa din numele unei parti, de exemplu), atunci nu aveti de ce face recurs. Daca indreptarea ceruta priveste aspecte in care instanta a aplicat gresit legea, sau oricare din motivele de la art.304 coroborat cu art.312 C.pr.civ. atunci cereti prin recurs casarea ori modificarea incheierii de indreptare, cu invocarea si sustinerea motivelor.
Indreptarea presupune insa, de obicei, erori materiale, pentru care nu este necesara (fiind chiar inadmisibila) administrarea de probe noi. De aceea indicati in apelul introdus impotriva hotararii instantei fondului, existenta unie indreptari, care sunt erorile indreptate si sustinerea casarii ori modificarii hotararii instantei de fond, cu luarea in considerare a acelor modificari cuprinse prin indreptarea hotararii.
multumesc mult de ajutor ati fost de bun augur. aveam ceva neclaritati, acum am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen recurs rosu gheorghe rosu gheorghe Am castigat un proces in \\"Contencios administrativ\\" si dupa comunicare s-a constatat o eroare materiala in dispozitivul hotararii. Probabil instanta s-a ... (vezi toată discuția)
Ce raspuns trebuie sa se dea unitatea la curtea de apel, ca sa nu piarda procesul ? oanaportar oanaportar -litigiu de munca. - la Curtea de Apel - pe rol se judeca: Cererea de Recurs, in timp ce - la instanta de fond - pe rol, s-a cerut sa se judece: 1.- o ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)