avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce raspuns trebuie sa se dea unitatea la Curtea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce raspuns trebuie sa se dea unitatea la Curtea de Apel, ca sa nu piarda procesul ?

-litigiu de munca.

- la Curtea de Apel - pe rol se judeca: Cererea de Recurs, in timp ce
- la instanta de fond - pe rol, s-a cerut sa se judece:
1.- o Cerere de îndreptare a erorii materiale
sau
2. - o Cerere de lamurire dispozitiv hotarare,
si anume,
sa se decida daca hotararea data de instanta de fond este:
- ,,Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare”, sau :
,,Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”.

- la Curtea de Apel - s-a trimis o copie dupa Cererea /de la instanta de fond.

- Curtea de Apel - a cerut sa se precizeze daca:
1. - unitatea a inteles sa formuleze un nou Recurs impotriva hotararii de fond
sau
2. - unitatea a inteles sa depuna Cererea, in copie, doar pt. a dovedi ca s-a solicitat instantei de fond lamurirea dispozitivului hotararii ?

- in ultimul moment, instanta de fond a dat urmatoarea solutie:
A admis cererea de îndreptare a erorii materiale strecurate în hotararea pronunţată de instanta de fond.
si a dispus îndreptarea erorii materiale, în sensul că in hotarare se va consemna corect:
,,Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare”,
în loc de : ,,Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, cum greşit s-a consemnat.
A respins cererea de lămurire a dispozitivului hotararii, pronunţată de instanta de fond.

- ce raspuns - trebuie sa se dea unitatea la Curtea de Apel,
ca sa nu piarda procesul ? si pt. ca
Curtea de Apel sa nu inteleaga ceva gresit si sa respinga recursul ?
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 09:46, 13 Ianuarie 2014
La Curtea de Apel se poate raspunde ca, unitatea a inteles sa depuna Cererea, in copie, doar pentru a se dovedi ca s-a solicitat instantei de fond indreptarea erorii materiale si lamurirea dispozitivului hotararii
Acest raspuns ar afecta in vreun fel solutia Curtii de Apel - instanta de recurs ?

- pt. ca la termenul anterior, la Curtea de Apel,
s-a pus intrebarea daca:
o asemenea Cerere indreptarea erorii materiale si lamurirea dispozitivului hotararii
nu ar echivala cu un nou Recurs impotriva hotararii instantei de fond
sau daca s-a dorit doar sa se aduca la cunostinta Curtii de Apel
faptul ca s-a facut la instanta de fond o asemenea Cerere ?
In final, ce influenta ar avea raspunsul dvs. fata de solutia pe care urmeaza sa o dea instanta de recurs ?
Am mai intrebat si alte prietene, dar nu au stiut ce sa imi raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva cererii de indreptare a erorii materiale patrickbv patrickbv buna ziua, am avut pe rol un proces de partaj bunuri comune, a carui solutie am contestat-o cu apel in termen (fondul a fost viciat de marturii mincinoase ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala la iccj ? bukinst bukinst Intr/un litigiu la Legea 10/2001 Directia Judeteana a Finantelor Publice a facut recurs la Decizia Curtii de Apel precum si la Decizia Curtii de Apel de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)