avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretare art 304-1- C.pr.c
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretare art 304-1- C.pr.c

Buna ziua !
Ar putea sa-mi explice cineva mai pe larg cum ar trebui interpretat textul art.304 ind.1, potrivit caruia:
"Recursul declarat impotriva unei hotariri care, potrivit legii, nu poate fi atacata cu apel nu este limitat la motivele de casare prevazute in art 304, instanta putind sa examineze cauza sub toate aspectele"

Prin urmare daca as ataca cu recurs o hotarire la care apelul a fost respins pe exceptia inadmisibilitatii invocata din oficiu, pe art 282 ind 2 lit c, indicind ca pentru corectarea omisiunii instantei de fond, eu ca apelant aveam la dispozitie prevederile art 281 ind 2 C.pr.civ, credeti ca ar fi corect ?
Asadar as putea intemeia recursul pe acest art 304 ind.1 ?
Va multumesc tuturor.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 20:29, 3 August 2013
Daca nu aveti ca si cale de atac apelul, atunci cand formulati recursul intemeiat pe 304 indice 1,instanta poate analiza cauza in intregul ei, nefiind tinuta sa reanalizeze cauza de unul dintr motivele de casare invocate de dv.
Pentru indreptarea erorilor materiale din cuprinsul hotararilor, lamurirea dispozitivului hotararii sau completaarea hotararii, exista o procedura speciala reglementata de art. pe care instanta vi le-a indicat,neeputand fiind invocate prin cai de atac, asa cum gresit ati procedat si instanta v-a indicat calea corecta pe care ar fi trebuit sa o parcurgeti.
Prin urmare, daca vreti sa indreptati erori maateriale , facet-o , fara sa promovati cale de atac.Puteti face si lucrul acesta numai dupa ce indrepati omisiunile din hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs sau apel? hannia hannia la finalul hotararii date de instanta de fond se arata ca decizia poate fi atacata cu recurs.Intrebarea mea este.Primul pas nu este apelul?Ma puteti lamuri cu ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala? atlantiana atlantiana Am fost parte intr-un proces - parat. La ultimul termen am cerut cheltuieli de judecata si am depus chitanta in original. Actiunea a fost respinsa, deci am ... (vezi toată discuția)
Casarea si retrimiterea in judecata luiza_beceanu luiza_beceanu dosar comercial - pretentii Pe fond, am trimis prea tarziu obiectivele expertizei contabile propuse de parata, si nu au mai fost luate in considerare. La ... (vezi toată discuția)