tanguera a scris:
Buna ziua
Imi cer scuze daca nu e locul potrivit pentru acest tip de mesaj insa nu am gasit nici o categorie potrivita. Doresc sa intreb cum / de unde se pot obtine (si cit costa, cit dureaza) autorizatiile pentru lipirea afiselor de ex. in statiile de metrou (pe site-ul Metrorex nu scrie nimic) dar nu numai... ci si in alte locuri publice unde sunt lipite afise.
Am tot cautat dar gasesc numai forumuri si articole de ziar in care se povesteste cum au fost amendati cei care au lipit afise fara autorizatie insa nicaieri nu gasesc cum se poate obtine o asemenea autorizatie.
Astept cu interes un raspuns si inca o data scuze daca nu am postat unde trebuie
Multumesc
Elena
Art. 271: Taxa pentru afisaj în scop de reclama si publicitate
(1)Orice persoana care utilizeaza un panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate într-un loc public datoreaza plata taxei anuale prevazute în prezentul articol catre bugetul local al autoritatii administratiei publice locale în raza careia este amplasat panoul, afisajul sau structura de afisaj respectiva.
(2)Valoarea taxei pentru afisaj în scop de reclama si publicitate se calculeaza anual, prin înmultirea numarului de metri patrati sau a fractiunii de metru patrat a suprafetei afisajului pentru reclama sau publicitate cu suma stabilita de consiliul local.
3)Taxa pentru afisaj în scop de reclama si publicitate se recalculeaza pentru a reflecta numarul de luni sau fractiunea din luna dintr-un an calendaristic în care se afiseaza în scop de reclama si publicitate.
(4)Taxa pentru afisajul în scop de reclama si publicitate se plateste anual, anticipat sau trimestrial, în patru rate egale, pâna la datele de 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 noiembrie, inclusiv.
(5)Consiliile locale pot impune persoanelor care datoreaza taxa pentru afisaj în scop de reclama si publicitate sa depuna o declaratie anuala la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale.