avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit

casa in care stau parintii mei a fost a bunicului intre ei existind un contract de vinzare cumparare cu clauza de uzufruct tata intrind in posesia ei dupa moartea bunicului,bunicul a fost veteran de razboi si nu a platit impozite la primarie,acum primaria ii obliga pe parintii mei sa plateasca retroactiv impozit la primarie .Este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: ilie.gheorghe66 , utilizator 21:27, 24 Februarie 2009
Buna ziua,

cata vreme esti proprietar, atunci trebuie sa platesti si impozit.Cum tatal dvs. era proprietar, faptul ca in fapt nu a stapanit casa nu face sa dispara obligatia de a plati impozitul catre stat. Acum vi se pate cere sa platiti retroactiv. Interesant va fi sa vedem pentru ce termen vor ei sa platiti din urma.


av. Boncu
Impozitul pe cladire se va plati de la data de cand a decedat bunicul dvs, intrucat de la acea data tatal dvs a devenit proprietarul cladirii.
elis a scris : Impozitul pe cladire se va plati de la data de cand a decedat bunicul dvs, intrucat de la acea data tatal dvs a devenit proprietarul cladirii.

...ceea ce este incorect; proprietar a devenit de la momentul semnarii contractului; este adevarat ca "nud proprietar" dar oricum proprietar. faptul ca bunicul si-a oprit uzufructul nu face ca tatal sa nu aiba nuda proprietate decat de la moartea bunicului.


av. Boncu
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2009
Boncu Constantin, Avocat
Daca a devenit proprietar din momentul semnarii contractului, atunci uzufructuarul nu avea de ce sa plateasca impozit pe cladire- chiar daca era scutit de plata acestuia (Orice persoana care are in proprietate o cladire situata in Romania datoreaza anual impozit pentru acea cladire).
pai intrebarea era daca tatal sau, adica proprietarul, datoreza impozit.

av. Boncu

Alte discuții în legătură

Contract de donatie. amenda taxe si impozite mariacnst mariacnst Buna, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. In 2000 bunicii mei mi-au facut un act de donatie pe apartamentul lor cu drept de uzufruct. Pe vremea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa știu dacă in cazul unui contract de vânzare ... Marinel_19 Marinel_19 Buna ziua, as dori sa știu dacă in cazul unui contract de vânzare cumpărare între nepot și bunici cu uzufruct, nepotul devine proprietar direct după ... (vezi toată discuția)
Intabulare petimihail petimihail Am o sora si parintii nostrii au lasat toata averea pe numele nostru prin testament facut la notar ei raminind numai cu calitate de uzufruct viager . la ... (vezi toată discuția)