avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... patronul nu are de munca cum pot obtine somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

patronul nu are de munca cum pot obtine somaj

poate patronul sa ma concedieze daca nu are motiv si nu-si opreste activitatea?Somaj cum as putea obtine
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 3 Ianuarie 2013
Poate angajatorul sa decida concedierea dvs, astfel incat sa beneficiati de somaj ....
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Daca angajatorul dvs. are probleme economico-financiare va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj nedumeritus nedumeritus In luna Mai societatea la care mi-am desfasurat activitatea disponibilizeaza 300 de angajati. De cca. un an si jumatate, ne aflam in insolventa si somaj ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Rebeckah Rebeckah Buna ziua, beneficiez de indemnizatia de somaj daca: -sunt in perioada de preaviz, postul pe care lucrez se restructureaza? -mentionez ca lucrez la aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)