avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

Buna ziua, beneficiez de indemnizatia de somaj daca:
-sunt in perioada de preaviz, postul pe care lucrez se restructureaza?
-mentionez ca lucrez la aceasta companie de 1 an si 8 luni fara intrerupere
-sunt masterand , ultimul an/zi.
Angajatorul este obligat sa-mi plateasca si zilele de concediu neefectuate pana la aceasta perioada?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:42, 11 Aprilie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 12 luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Daca sunteti in preaviz inseamna ca veti fi concediat cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului), articol care va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

3. Perioada de preaviz face parte din executarea CIM, este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.

4. - Puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj chiar daca sunteti masterand, la zi.
- Veti beneficia de indemnizatie de somaj in calitate de salariat concediat, nu de absolvent.

5. Angajatorul trebuie sa va plateasca toate drepturile banesti cuvenite la data concedierii, inclusiv compensarea concediului de odihna cuvenit si neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dorana dorana Pot beneficia de somaj daca sunt anul 1 master la buget?Am aproape 5 ani lucrati incontinu pana acuma si 28 de ani. (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? iuliy iuliy Buna seara! Am si eu o nelamurire, Lucrez la o firma de 3 luni si angajatorul ne-a anuntat ca ne va concedia pentru ca se va inchide firma. Posibil ca ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj? bogdan_ignat bogdan_ignat buna seara.m-am operat pe 16 iulie de timus(e o poveste mai lunga).in luna august si septembrie am avut concediu medical prin comisie,deoarece am terminat ... (vezi toată discuția)