Buna seara!
Am si eu o nelamurire, Lucrez la o firma de 3 luni si angajatorul ne-a anuntat ca ne va concedia pentru ca se va inchide firma. Posibil ca angajatorul sa nu fi platit contributiile catre stat, Pot beneficia de somaj? Mentionez ca am lucrat anterior acesteia timp de 20 de ani, perioada in care s-a contribuit la stat .Precizez ca am avut o perioada de intrerupere intre cele doua contracte de 4 luni fara a avea loc de munca. In perioada de 4 luni nu am beneficiat de somaj.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebui:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. - Plata indemnizatiei de somaj nu este conditionata de plata contributiilor ci numai de datorarea lor.
- Din datele prezentate de dvs. reiese ca puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Indemnizatie somaj
aniko85
Buna ziua!
Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie:
Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj
ManeaMonica
Buna ziua! As dori sa stiu daca se beneficiaza de somaj si cate luni , in conditiile in care in ultimile 12 luni angajatul a avut o intrerupere de 3 zile , si ... (vezi toată discuția)