buna seara.m-am operat pe 16 iulie de timus(e o poveste mai lunga).in luna august si septembrie am avut concediu medical prin comisie,deoarece am terminat medicalul legal.societatea la care am activat merge ff ff prost,e aproape de faliment.pot iesi in somaj la terminarea concediului?
ei sunt dispusi sa imi de-a actele.e nevoie de preaviz?
1. Veti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- daca in cele 12 luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
2. Perioada in care ati fost in concediu medical nu este stagiu de cotizare la somaj (cu exceptia primelor 5 zile din certificatul medical initial, zile care sunt platite si suportate de angajator).
3. Daca va concediaza angajatorul cu urmatoarele articole din Codul muncii:
- art.61, lit.c) = inaptitudine fizica sau psihica;
- art.61. lit.d) = necorespundere profesionala;
- art.65 = desfiintarea postului,
angajatorul este obligat sa va acorde preavizul prevazut in CIM.
4. In perioada preavizului trebuie sa mergeti la serviciu in program normal de lucru.
Concediere
kiro
As vrea sa stiu daca exista variante de concediere ce pot sa imi permita sa iau somaj, cu exceptia aceleia in care angajatorul trebuie sa faca restructurari? (vezi toată discuția)
Legislatie
criss_cluj15
Buna seara,
Am si eu cateva intrebari privind un caz real al C.I.M.
Am facut sesizare la I.T.M.,au venit in control si ne-au pus sa complectam o declaratie ... (vezi toată discuția)