avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatele si indemnizatia pentru cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatele si indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani ???

La noi nu s-a lamurit inca problema indemnizatiei pentru cresterea copilului? Inca mai exista acel plafon maxim de 1350 lei indiferent de cotizatiile anterioare la CAA... De ce nu se calculeaza 85%???
Statutul si Regulamentul CAA sunt mai importante decat OUG?

Ce facem totusi pentru a ni se calcula si noua 85% din venit si sa ni se aplice un plafon maxim de 4000 Ron cum e in ordonanta si nu de 1350 ca la noi???

Cel mai recent răspuns: coke , utilizator 14:33, 16 Februarie 2009
doresc sa vin in sprijinul colegelor mamici si sa va spun ca noi avem dreptul sa primim indemnizatie, concediu de maternitate si indemnizatie pentru cresterea copilului atat de la casa de asigurari a avocatilor cat si de la casa de asigurari sociale, adica trebuie sa primim bani din doua locuri. Eu asa am primit, de la casa noastra de asigurari si de la stat in temeiul OG 148/2005.Multe dintre noi nu stiu acest lucru si ce e mai grav ca nici functionarii de la casa de asigurari soc nu prea stiu, eu a trebuit sa ma "lupt" cu ei si sa le pun legea pe birou , sa le arat unde sa citeasca si de abia atunci au catadicsit sa dea telefon la bucuresti ca sa se informeze.......intr-un final, dupa lupte seculare mi-au admis cererea si mi-au virat banii in cont. As fi fost dispusa sa-i dau in judecata daca nu rezolvam. In speranta ca v-am putut fi de un mic ajutor, va doresc succes si sanatate la prichindei.
Multumesc pentru raspunsuri!
Voi incepe demersurile pentru acordarea indemnizatiilor respective si va voi tine la curent cu rezultatele obtinute.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 118 - indemnizatie diminuata andromeda71 andromeda71 Sunt o mamica care primeste indemnizatia pentru crestere copil in valoare de 4000RON. Pentru luna iulie am primit suma de 3439RON. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului allynna allynna puteti sa imi spuneti daca s-a votat "legea mamei"? cat este si cat va fi indemnizatia pt cresterea copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)