avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen plangere penala pt. inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen plangere penala pt. inselaciune

Buna ziua!

Am imprumutat niste bani cuiva acum un an. Promisiunea, fixata si in scris, a fost ca imi returneaza banii dupa o luna.
Nefixat in scris insa auzit de martor este declaratia ca imi va returna banii dupa ce ia soacra salariul. (De aceea si este fixata data returnarii banilor la o zi dupa ziua de salariu.)
Bineinteles banii nu i-am primit nici acum.
Pot sa depun plangere penala pt. inselaciune? Ma refer la "pot " in sensul ca 1. care este termenul si incepand de cand se calculeaza si 2. daca este indeplinit faptul de inselaciune.
La putin timp dupa trecerea termenului fixat pt. inapoiere respectivul a recunoscut ca promisiunea cu salariul soacrei era doar poveste, soacra nici nu stia de treaba asta. Dupa care m-a tot amanat cu faptul ca ba vor vinde apartamentul, ba ca isi va cauta un loc de munca. Din pacate pt. aceste ultime enunturi nu am martori. (Adica nici pt. recunoasterea faptului ca soacra nu era implicata deloc si nici pt. promisiunile ulterioare.)

este abuz de incredere
@aly-alex, nu este nici abuz de încredere şi nici înşelăciune. De fapt, nu este vorba despre o faptă de natură penală.


Nu sunt îndeplinite elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune.Adresaţi-vă instanţei civile .Dovada împrumutului o veţi face cu înscrisul pe care l-aţi semnat.
Daca nu ati facut acte nu sant sanse sa va ma recuperati banii in instanta civila.Puteti incerca cu o plangere penala pentru inselaciune in ideea ca se va speria si va inapoiaza banii, nu se poate pune problema de abuz de incredere cand vorbim de imprumut de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati cu act de mana gropita gropita Buna ziua. Am imprumutat cuiva o suma de bani si din discutiile avute cu persoana respectiva am tras concluzia ca nu doreste sa mi-i inapoieze. Imprumutul ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani împrumutați allexandra1911 allexandra1911 Buna ziua! Acum 5-6 luni am imprumutat cu bani un prieten ,treptat, astfel incat am ajuns la suma de 1000 lei (de ex: azi 100 lei; saptamana viitoare 200, ... (vezi toată discuția)
Caz civil sau abuz de incredere - recuperarea unei sume de bani Stefan1987 Stefan1987 Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un ... (vezi toată discuția)