Buna ziua,
Acum peste 2 ani am incheiat un contract CASCO de 4 ani in Pitesti.
Anul trecut am gasit in cutia postala o citatie ca martor intr-un proces la targoviste, :((intre societatea de asigurari filiala - Dambovita si o societate de stat care administreaza drumuri. Am crezut ca este o gresala.
Azi a venit politia la usa cu mandat de aducere la proces pt data de 30 ian. la Bucuresti, judecatoria sector 1.
Am cautat nr dosarului l-am gasit dar nu imi spune nimic in plus.
Nu inteleg de ce sunt obligata sa ma invoiesc de la servici, sa fac atac de panica cand vad politia ca imi bate insistent in usa si vorbeste cu vecinii, sa cheltuiesc bani pe benzina pana la Bucuresti..etc.
As dori sa stiu ce pot face.
Cum sa procedez - sa nu ma duc dar cu ca sa nu ma amendeze..si jdecatoria si politia.
Daca ma duc cui si unde sa cer despagubiri pentru deranj. sau unde sa ii reclam pentru a fi amendati si data viitoare sa le piara cheful sa poarte pe drumuri clientii care platesc sume insemnate pentru diverse polite de asigurare.
Un sfat, o ideie ceva..
Va multumesc
Probabil ati fost introdusa ca intervenient fortat intr-un proces in care societatea deasigurare s-a indreptat in regres impotriva administratorului drumului caruia ii cere plata despagubirii platite ca urma unei daune produse datorita starii necorespunzatoare a drumului (de obicei datorita gropilor). Presupun ca ati fost intr-o asemenea situatie (avarierea autoturismului datorita starii necorespunzatoare a drumului).
Daca instanta a dispus aducerea Dvs cu mandat inseamna ca prezenta dvs. la proces este absolut necesara. Daca nu va prezentati nici la termenul urmator sunteti pasibila de o amenda. Va recomand sa va prezentati
Daca ati fost citata ca martor atunci nu aveti cum sa fiti intervenient fortat. In baza asigurarii Casco dumneavoastra ati deschis un dosar de dauna si v-a fost platita o despagubire ca urmare a avarierii autoturismului intr-o groapa din carosabil.
Societatea de asigurare are dreptul sa recupereze despagubirea de la societatea ce administreaza drumul si de aceea a fost deschis acest proces.
Pe dumneavoastra v-a chemat ca martor deoarece puteti sa dati amanunte cu privire la data accidentului, locul si starea carosabilului.
Va recomand sa mergeti la proces, in caz contrar urmand sa fiti amendata si citata din nou cu mandat de aducere si apoi iar amendata, etc.
Aveti posibilitatea sa prezentati instantei un bon de benzina sau un bilet de calatorie, urmand sa solicitati contravaloarea acestuia cu titlu de cheltuieli de judecata.
multumesc..se pare ca nu am ce sa fac..trebuie sa merg..dar raman la parerea ca este absurd...undeva..legea este aberanta...dar nu degeaba se spune ca romania este tara tuturor posibilitatilor...