avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ridicare sechestru la cererea tertului adjudecatar
Discuție deschisă în Executare silită

ridicare sechestru la cererea tertului adjudecatar

Ma aflu in urmatoarea situatie:sunt adjudecatarul unui imobil asupra caruia s-a inscris un sechestru de catre Parchet dupa inscrierea ipotecii si a somatiei .Am intabulat Actul de adjudecare si s-au radiat din CF somatia si ipoteca mai putin Ordonanta ce instituie sechestrul emisa de Parchet impotriva debitoarei pentru o datorie catre ANAF .Debitoarea era cercetata pentru evaziune fiscala pentru neplata contributiilor fiscale la societatea unde era adm. Mi-a fost respinsa plangerea impotriva Incheierii de carte funciara prin care s-a respins radierea sechestrului. Dosarul penal s-a finalizat cu condamnarea debitoarei si s-a dispus mentinerea sechestrului . Desi sunt proprietar si imobilul se preda liber de sarcini nu pot radia aceasta sarcina . Nu mai pot formula plangere intemeiata pe disp. art. 168 C.pr.pen. ci am la indemana calea contestatiei civile pentru a cere ridicarea sechestrului . Nu gasesc practica

Ce fel de contestatie pot formula , carei instante o adresez si in contradictoriu cu cine pentru a ridica sechestrul , bunul nemaifiind al debitoarei .ci al meu ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:45, 4 Ianuarie 2013
Contestatia o adresati judecatoriei pe raza de competenta a locatiei imobilului si in contradictoriu cu Ministerul Public prin reprezentant parchetul care a dispus masura sechestrului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum interpretați următoarea speță. Contract de închiriere pentru un spațiu, respins de către OCPI la înscrierea în CF art.888 NCC (motivul că nu ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)