avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

Voi trece direct la subiect prin a specifica ca suntem necasatoriti si avem impreuna o fetita de 3 luni. Lucrurile au inceput sa scartaie intre noi si nu stiu cum vor continua, dar in urma unei discutii mai aprinse o replica de a partenerelui m-a pus pe ganduri.Asa ca as dori daca se poate sa imi raspundeti la niste intrebari:
Care sunt sansele de castig a custodiei fetei de catre mine in situatia in care nici unu nu avem loc de munca cu contract( mergem in strainatate)?
Care sunt cerintele necesare pentru a castiga custodia?
Care este procedura si cat timp ar dura?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:51, 5 Ianuarie 2013
Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun de ambii parinti, iar domiciliul copilului va fi la unul din parinti. Aveti avantaj datorita varstei copilului, sansele sunt extrem de mici ca fetita sa locuiasca cu tatal sau. Va locui cu dvs , iar tatal va avea drept de vizita, acesta va plati si pensie max 1/4 din veniturile sale constante. Daca nu i se pot dovedi veniturile reale, pensia va fi raportata la venitul minim pe economie.
Cerinte ar fi sa aveti o locuinta in care sa existe conditii de crestere pt copil, sa aveti venituri cat sa va permiteti s-o cresteti. Problema cea mai mare e ca fetita nu sta cu dvs daca ziceti ca lucrati in strainatate.

fetita sta cu amandoi, deoarece amandoi lucram in strainatate.desigur eu nu mai lucrez in momentul de fata ca sa stau cu ea(s-a nascut acolo).
o alta problema ar fi ca nici unul nu avem locuinta proprie.
adica nu sunteti in Romania ? fetita s-a nascut acolo , sunteti toti 3 acolo ?
in momentul de fata suntem in Romania pentru botezul fetei.Ar trebui sa ne intoarcem pe la sfarsitul lunii ianuarie.
Daca locuiti cu totii in strainatate, va puteti judeca acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții îmi pot pierde copilul? Diannnna Diannnna Buna ziua, am 20 de ani, sunt necasatorita, am un copil minunat in varsta de 4 luni, care este pe numele fostului concubin. Problema este urmatoarea.. el m-a ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Custodia daca tatăl e plecat Gaby1985 Gaby1985 Buna ziua,in legătură cu,custodia între soti in cazul divortului;tatăl e mereu plecat in strainatate,aprox o luna plecat,doua sapt acasa,si vrea custodia ... (vezi toată discuția)