am primit amenintari cu moartea ca dovezi am convorbiri pe face book .... Ce pot face in aceasta situatie.. Cum ma ajuta politia sau parchetul... Un avocat cum ma poate ajuta cu problema mea... Pot deschide un proces impotriva celor care mau amenintat ? Va multumesc !
Ar trebui să depuneţi o plângere penală la poliţie sau parchet, în termen de 2 luni de la data la care aţi aflat cine este făptuitorul. Ataşaţi dovada ameninţărilor primite pentru a vă susţine plângerea.
La multi ani si dumneavoastra va multumesc de raspuns !!! care sunt sansele ca politia sa le faca ceva sau nush..... un avocat ma poate ajuta in caul asta ??
ªansele sunt mari, în condiţiile încare fapta de ameninţare se dovedeşte.
Art. 193 cod penal- Ameninţarea:
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Amenintata
Daianahahaha
Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)
Amenintare
dpasztor
Am fost amenintat cu bataia de catre un cetatean datorita unor probleme iscate intre noi, de fata mai era o persoana care asistat la toata \"povestea\". Ce pot ... (vezi toată discuția)