Am un fost "prieten", care s-a apucat sa ma ameninte de ceva vreme, cu chestii care nu sunt adevarate si, mereu spune ca "va fabrica"dovezi ptr a-mi face probleme la serviciu si a ma discredita in comunitate.#-o
Cauza pentru care a inceput sa reactioneze astfel, este faptul ca a aflat ca-i posibil sa am o relatie...Dupa divortul meu, ne-am intalnit de cateva ori, dar mi-am dat seama ca nu avem prea multe lucruri in comun si-am intrerupt relatia....Ba mai mult, l-a sunat pe fostul sot, spunandu-i numai aberatii si ca nu am grija de copil, asa cum ar trebui...
Am inregistrari telefonice cu amenintarile lui si chiar si martori...Ce ma sfatuiti sa fac?:(
Confomr art. 193. Cod penal Fapta de a ameninta o persoanã cu sãvârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pãgubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, dacã este de naturã sã o alarmeze, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendã, fãrã ca pedeapsa aplicatã sã poatã depãsi sanctiunea prevãzutã de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintãrii.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.
Da, incercati sa va angajati avocat pentru a avea eficienta la politie si a se pune capat acestei situatii care va afecteaza viata privata.
Trebuie stiut exact daca este sau nu vorba de o amenintare in sensul legii penale.
Daca nu este vorba de o amenintare care sa constituie infractiune exista riscul sa va complicati existenta si sa procedeze intr-un mod in care sa aveti probleme.
Fara un avocat care sa analizeze in prealabil situatia nici politia nu se va ocupa de caz la modul cum ati dori dvs.
Consultati un avocat si in functie de situatie concreta acesta va stabili daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de amenintare sau nu si deci daca se impune sau nu formularea unei plangeri penale pentru savarsirea acestei infractiuni.
Actiunea penala se formuleaza in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului, dar cum dvs il cunoasteti, de la data comiterii faptei.
Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau direct la politie.
Plangerea va trebui dovedita cu martori.
Amenintari
alex24buc
am primit amenintari cu moartea ca dovezi am convorbiri pe face book .... Ce pot face in aceasta situatie.. Cum ma ajuta politia sau parchetul... Un avocat cum ... (vezi toată discuția)