avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permise categ.C , CE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permise categ.C , CE

Ce se intampla cu cei care,la data intrarii in vigoare a noii legi,respectiv 19.ian.2013,sunt in curs de scolarizare si au sub 21 ani?Spre exemplu,fiul meu,in varsta de 19 ani,sustine astazi,4 ian.,proba practica pt.categ.C,urmand sa inceapa cursurile pt.categ.CE(pe care deja le-am platit)si pe care nu sunt sigura ca le va termina pana in 19 ian.(inclusiv examenele).Sunt foarte multi tineri in aceasta situatie si pana acum nimeni nu mi-a dat un raspuns concret,nici macar cei de la Rutiera.Legea se refera numai la cei care se vor scolariza incepand din 19 ian.2013 sau va avea efect si asupra celor in curs de scolarizare,care au inceput cu mult inaintea publicarii noii legi ???
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:50, 4 Ianuarie 2013
cum a reusit fiul dvs. in varsta de 19 ani sa urmeze cursurile unei scoli in vederea obtinerii categ. C, in plus si sa sustina proba practica (ceea ce presupune adminterea la proba scrisa), in conditiile in care legislatia prevede ca ptr obtinerea acestei categ. varsta minima este de 21 ani?

HG1391-RAOUG195
Art. 33. – (1) Persoana care solicita examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:

c) sa aiba vârsta de cel putin 21 de ani împliniti, pentru categoriile C, CE, D, DE, Tb si Tv, precum si subcategoriile D1 si D1E;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat..posibila incriere la scoala...? monalisaalina monalisaalina As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:o persoana posesoare de permis cat B inca ,il are suspendat pe o perioada de 4 luni,are dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Permis aacris aacris va rog sa imi spuneti daca am permisul anulat pe un an specific ca aveam categ. c d e pot da inacest timp pt b (vezi toată discuția)
Daca am furat din magazin si am cazier pot face scoala auto? larisuk1995 larisuk1995 buna ziua ma numesc Larisa Ioana si as avea si eu cateva intrebari: anul trecut am furat dintrun magazin eram minora si am dat o identitate falsa ......in ... (vezi toată discuția)