avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca am furat din magazin si am cazier pot face scoala ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca am furat din magazin si am cazier pot face scoala auto?

buna ziua ma numesc Larisa Ioana si as avea si eu cateva intrebari: anul trecut am furat dintrun magazin eram minora si am dat o identitate falsa ......in cateva zile mau decoperit si am fost sa dau alte declaratii dupa un timp am primit o scrisoare ca am fost condamnata la 2 ani fara executare iar apoi am primit o amenda pe care am platito pe loc si miau spusc ca dosarul sa inchis acum as dori sa stiu daca am cazier? si daca am pot face scoala auto sau nu?
Cel mai recent răspuns: larisuk1995 , utilizator 12:05, 6 August 2013
hotararea de condamnare a ramas definitiva in perioada minoratului sau dupa ce ati devenit majora??
Mergeti linistita, infractiune pentru care dvs ati fost condamnata nu va impiedica sa va prezentati la examen pentru obtinerea permisului de conducere.
ART. 24*)OUG195/2002
(1) Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală sau, în cazul celor aflaţi la studii în România potrivit art. 23^1 alin. (1), de către autoritatea competentă pe raza căreia se află instituţia de învăţământ.
#M1
(2) Forma şi conţinutul permisului de conducere se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
#B
(3) În localităţile în care autoritatea competentă autorizează desfăşurarea cursurilor de pregătire şi susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere, acestea se pot organiza, la cerere, şi în limba minorităţii naţionale respective.
#M5
(4) În cazul cetăţenilor străini care îşi stabilesc domiciliul sau reşedinţa în România, precum şi al cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene care au rezidenţa normală sau care se află la studii în România, examinarea la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se poate efectua, la cerere, într-o limbă de circulaţie internaţională.
(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum şi la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).
#CIN

*) 1. Conform art. I pct. 8 şi art. IV din Legea nr. 203/2012 (#M17), începând cu data de 19 ianuarie 2013, la articolul 24, alineatele (1), (4) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
#M17
ART. 33 HG1391/2006
(1) Persoana care solicită examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să aibă vârsta de cel puţin 16 ani împliniţi, pentru subcategoriile A1 şi B1;
#M1
b) să aibă vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi, pentru categoriile A, B, BE, C, C1, CE, C1E şi Tr;
c) să aibă vârsta de cel puţin 21 ani împliniţi, pentru categoriile D, DE, Tb şi Tv, precum şi pentru subcategoriile D1 şi D1E;
#B
d) să fie aptă din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din categoriile şi subcategoriile pentru care solicită examinarea;
e) să nu fi fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie sau de furt al unui autovehicul;
f) să facă dovada că îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 116 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, în cazul în care a fost condamnată printr-o hotărâre judecătorească definitivă, pentru una dintre infracţiunile prevăzute la lit. e);
g) să fie aptă din punct de vedere psihologic pentru a conduce autovehicule sau tramvaie pe drumurile publice.
cand eram minora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis aacris aacris va rog sa imi spuneti daca am permisul anulat pe un an specific ca aveam categ. c d e pot da inacest timp pt b (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu si eu daca mai pot da de permis valytza valytza In urma a cateva luni am fost condamnat la 3 ani cu suspendare...pentru savarsirea unei fractiuni...de (furt calificat)...Unii spun ca pot da ...altii nu..Acum ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis categ a. o lamurire as dori! vetx vetx Buna ziua In momentul de fata am permisul categ B anulat, hotararea a iesit ieri si e definitiva. Dupa ce am citit legislatia rutiera am observat ca ma pot ... (vezi toată discuția)