avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pfa contract de mandat la comision
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pfa contract de mandat la comision

Buna seara.Sunt pfa cu contract de mandat la comision inregistrata la ONRC cu cod unic de inregistrare , caen 7487.M-am inregistrat la Adm.Fiscala declarand si platitnd venitul estimat.Emit lunar facturi pe care le incasez in contul bancar.Societatea platitoare nu a retinut impozitul de 10% la sursa virandu-mi in cont venitul brut.Este o problema? ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 16:29, 8 Februarie 2009
Buna ziua,

prima chestiune ar fi sa verificati daca este vorba de o situatie in care impozitul se retine la sursa.
Daca da, atunci urmeaza sa restituiti ceea ce vi s-a platit in plus caci in caz contrar ei va pot forta la acest lucru prin instanta si executare silita.
Daca insa impozitul trebuie platit de dvs. atunci probabil ca aveti o plata anticipata trimestriala iar apoi o regularizare in anul urmator. Consultati-va cu cei de la Admin. Financiara - vedeti ca exista un serviciu de indrumare - NU VA LUATI DUPA INSPECTORUL CARE VA SUPRAVEGHEAZA - de obicei astia habar n-au ce vorbesc

avocat Boncu
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2009
Boncu Constantin, Avocat
Multumesc.Eu am facut plati anticipate trimestriale ale impozitului destul de mari pe baza veniturilor din anul trecut ...as avea de recuperat bani de la stat.Daca trebuie sa restitui impozitul ce trebuia retinut la sursa societatii care mi-a platit facturile m-am ars.
Buna ziua,

ar fi intr-adevar complicat de vreme ce ar trebui sa va luati banii de la stat printr-o procedura iar apoi sa ii dat la firma - alta procedura. Ar dura ceva iar pierderile ar fi mari.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie disperata MISKA5 MISKA5 Buna ziua.Intre o persoana juridica si o p.f.a. exista un contract de comision,cu facturi lunare.Persoana juridica achita integral contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Venit expertiza judiciara cosmm cosmm Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa contract de mandat la comision MISKA5 MISKA5 Buna seara.Sunt pfa cu contract de mandat la comision.Am certif.de inregistrare la ONRC prin care mi s-a atribuit CUI,caen 7487 /atestat /sunt inregistrata la ... (vezi toată discuția)