avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... situatie disperata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

situatie disperata

Buna ziua.Intre o persoana juridica si o p.f.a. exista un contract de comision,cu facturi lunare.Persoana juridica achita integral contravaloarea facturii,fara a retine la sursa impozitul anticipat(art.52 Cod Fiscal).PFA declara venit estimat si plateste trimestrial impozitul stabilit la acesta tanand contabilitatea in partida dubla.Pe 15 mai anul viitor depune declaratia 200 si regularizeaza impozitul pe venit si achita /incaseaza diferentele stabilite suplimentar.La un eventual control persoana juridica poate fi sanctionata pentru neretinerea impozitului la sursa,respectiv i se pot stabili debite(impozit,majorari din urma)?Un impozit pe venit regularizat si platit mai poate fi platit inca o data?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:13, 27 August 2010
sub nici o forma.. tocmai de aia e pfa.. sa isi plateasca singur darile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)
Impozit cu retinere la sursa neretinut MISKA5 MISKA5 O pj are incheiat un contract de comision cu o pfa.Pfa a emis lunar facturi catre pj pe care le-a incasat integral neretinandu-se impozit cf art.52 cf.PFA a ... (vezi toată discuția)
Contributii pfi Jurindex Jurindex Bună seara! Am următoarea ipoteză: Mă înregistrez la ANAF ca Persoana Fizica Independenta, pentru a exercita o profesie liberala! Depun toate actele, ... (vezi toată discuția)