avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit cu retinere la sursa neretinut
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit cu retinere la sursa neretinut

O pj are incheiat un contract de comision cu o pfa.Pfa a emis lunar facturi catre pj pe care le-a incasat integral neretinandu-se impozit cf art.52 cf.PFA a declarat si platit trimestrial impozitul pe venit conform art.82 cf.Pe 15 mai anul viitor pfa a depus declaratia 200 si a platit diferentele de impozit regularizate de finante.In aceasta situatie pj cum poate fi trasa la raspundere conform codului de procedura fiscala in conditiile in care in care impozitul respectiv a fost deja platit si un impozit nu poate fi dublu impozitat,statul nefiind prejudiciat?

Alte discuții în legătură

Situatie disperata MISKA5 MISKA5 Buna ziua.Intre o persoana juridica si o p.f.a. exista un contract de comision,cu facturi lunare.Persoana juridica achita integral contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozitul la pfa sab-ina sab-ina cred ca am ramas un pic in urma cu noile modificari de la 1 iulie. am un contract in baza caruia incasez un comision pentru activitati online. pentru a ... (vezi toată discuția)
Venit din activitati cu regim de retinere la sursa pfa IOANA LUCA IOANA LUCA Buna seara, PFA Cum ar trebui sa procedez daca venitul brut este impozitat la sursa cu 10%? De exemplu am emis o factura in valoare de 1000 lei ... (vezi toată discuția)