avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatricularea unui auto cumparat in 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatricularea unui auto cumparat in 2012

salut..am problema care nu stiu cum pot sa o rezolv si poate cineva ma ajuta in aceasta privinta; mai exact am cumparat in noiembrie 2012 un auto care am fost tinut in service pana la sfarsitul lui decembrie si nu am putut sa ajung cu el sa fac indentificarea RAR deoarece deabea pe data de 11 ianuarie ma puteau programa. Am bagat-o si la fisc si am platit impozitul dar acum cica trebuie sa platesc taxa de prima vanzare deoarece masina a fost inmatriculata prima oara in 2006, desi eu am cumparat-o in 2012 an in care taxa era suspendata. Deci o platesc sau nu?intreb pentru ca legea zice " Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii" deci daca e sa ne luam dupa ce zice legea in cazul meu vanzarea facandu-se in 2012 normal nu trebuie sa platesc taxa....ideea e e ca nu dispun de banii de taxa si caut o solutie. O alta intrebare este cat pot circula cu masina fara sa o inmatricluez avand in vedere faptul ca pe talon nu a fost scris instrainat catre la data de.
Cel mai recent răspuns: kartush45 , utilizator 20:11, 6 Ianuarie 2013
Daca cititi mai atent in textul de lege pe care corect l-ati precizat, veti vedea ca este vorba de transcrierea dreptului de proprietate si nu de data dobandirii dreptului de proprietate asupra autoturismului. Dumneavoastra faceti transcrierea dreptului de proprietate, respectiv inregistrarea pe numele propriu in evidentele legale a autoturismului, in anul 2013 sub imperiul prevederilor legale existente la momentul efectuarii propriu-zise a transcrierii. Asadar, trebuie sa platiti taxa.
Puteti circula cel mult 30 zile de la data la care pe spatele certificatului de inmatriculare s-a inscris mentiunea "instrainat catre ... la data de ....".
tocmai asta intreb...pe certificat nu a fost inscris data instrainarii...cat pot circula cu el?
Cat doriti, pana va opreste politia si va amendeaza.
in temeiul carei legi ma amendeaza?...ca ei nu au baza de date comunna cu financiarul iar masina este inmatriculata in circulatie...chiar daca pe alt nume....intreb ca sa stiu ce sa fac..ideea e ca am fost oprit de politie si nu mi-au zis nimic..mai mult amfost implicat si intr-un accident si dupa verificarile facute la politie la constatari nu mi-au zis numic desi trecusera 2 luni de cand am achizitionat autoturismul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare poolmat poolmat am luat o masina in 2006 de la cineva ,care o avea inmatriculata . trbuie sa platesc taxa de poluare ? daca o vand ?eu fiind deja al doilea proprietar. :( (vezi toată discuția)