avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - drept de proprietate

Buna seara,

Va rog frumos, daca se poate, ma puteti lamuri asupra unui aspect...

In cazul in care unul dintre parinti moare, cum se face impartirea unui apartament? Cat revine parintelui in viata si cat revine celor 2 copii?

Ma intereseaza situatiile urmatoare:

1. Copiii sunt majori si infiati
2. Copiii sunt majori, copii biologici, de sange
3. Copiii sunt minori, copii biologici, de sange

Multumesc foarte mult,
Ana
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:10, 4 Ianuarie 2013
Sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din mostenire.
Copiii, indiferent ca sunt infiati sau de sange, minori sau majori au aceleasi drepturi si au dreptul, impreuna, la 3/4 din mostenire.
In cazul in care mostenitorii sunt minori, pentru acestia se va numi un curator , care va reprezenta pe minorul sub 14 ani sau îl va asista dacă a depăşit această vîrsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire curatela madalina15 madalina15 buna ziua! am si eu o nelamurire: tatal a decedat, mama traieste si au 2 copii minori si vor sa faca partajul de pe urma tatalui.. pentru cei 2 copii minori ... (vezi toată discuția)
Mostenire ilike ilike va rog sa ma lamuriti intr-o problema:am un copil dintr-o casatorie anterioara,sotul meu are si el la randul lui un copil din prima casatorie.Impreuna mai avem ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune bucapetre bucapetre doresc sa mi se explice detaliat si an caz concret partajul succesoral antre sotia supravietuitoare si cei doi copii ai acesteia cu defunctul.Va multumesc ... (vezi toată discuția)