avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drept de indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drept de indemnizatie copil

Buna seara,

as dori sa stiu cum pot beneficia de indemnizatie de crestere si ingrijire minor in conditiile in care eu lucrez cu contract sezonier de munca in Germania pe o perioada de 6 luni.
Pot plati contributiile in Romania ca si continuitate ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:08, 5 Ianuarie 2013
1. Plata contributiilor in Romania nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati avut venituri salariale numai din Germania atunci veti beneficia de acolo de indemnizatiile legale acordate la nastere.

3. Daca in cele 12 luni de venituri ati avut in ultimele luni venituri in Romania veti beneficioa de indemnizatie pentru CCC din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de prenatal ? daniel9 daniel9 Buna ziua ! Am si eu o intrebare ! Am un an si 5 luni de prenatal si as vrea sa plec 2 luni sezonier in Germania ramanand sotia care este casnica acasa cu ... (vezi toată discuția)
Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului amales amales buna ziua ,va rog sa imi ziceti daca pot obtie prenatal in romania daca am muncit in germania 2 ani dar in aprilie am venit in romania in aprilie si atunci ... (vezi toată discuția)
Concediu/indemnizatia pentru cresterea copilului atena200092 atena200092 buna. am si eu nevoie de o informatie daca se poate. sunt angajata de 3 sapt si acum 5 zile am aflat ca sunt insarcinata (cam in 6 sapt) doresc sa continui ... (vezi toată discuția)