avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu/indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu/indemnizatia pentru cresterea copilului

buna. am si eu nevoie de o informatie daca se poate. sunt angajata de 3 sapt si acum 5 zile am aflat ca sunt insarcinata (cam in 6 sapt) doresc sa continui serviciul pana cat mai aproape de 8...9 luni. acum vine intrebarea: dupa nastere mai pot continua serviciul pentru a se acumula cele 12 luni pt a putea intra in concediul pentru cresterea copilului?...binenteles acei 2 ani,minus lunile in care mai merg la serv dupa nastere. adica daca merg la serviciu 4..5 luni...atunci acele luni sa fie minus din cei doi ani. multumesc. sau daca nu se poate,atunci as avea alte posibilitati de a beneficia de concediul pt cresterea copilului?..nu stiu sa platesc lunar ceva..undeva...??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:43, 26 Iulie 2014
Teoretic ati putea, practic veti vedea dupa daca veti dori s-o faceti...
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta sau eleva la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Asadar perioadele de dupa nastere nu conteaza pentru a beneficia de CCC.

3. Cele 12 luni pot fi la unul sau mai multi angajatori.

4. Plata contributiilor nu este o conditiie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

5. Spuneti data prezumata a nasterii copilului si apoi ce statut aveti / veti avea in cele 12 luni premergatoare, paote va aflati intr-o situatie care va permite sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil andreeacosat andreeacosat Buna seara. Am si eu o intrebare ! Am aflat ca sunt insarcinata si am fost data afara de la locul de munca. Pe anul acesta am doar 7 luni lucrate cu contract. ... (vezi toată discuția)
Ccc corina29 corina29 BUNA ZIUA, As dori sa ma lamuriti si pe mine daca pot beneficia de CCC in varsta de pana la 2 ani daca m-am angajat pe19oct.2012 si urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, zanionel zanionel Am absovit facultatea acum 2 ani am obtinut si licenta dar nu am gasit loc de munca,acum sunt gravida in luna a 3-a ,ce as putea face atunci cand am sa nasc ... (vezi toată discuția)