avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

Buna seara. Am si eu o intrebare ! Am aflat ca sunt insarcinata si am fost data afara de la locul de munca. Pe anul acesta am doar 7 luni lucrate cu contract. Imi este teama ca nu o sa mai gasesc servici cat mai curand ! Dar in cazul in care gasesc si mi se face contract, automat intru in anul urmator si mi.ar trebui inca 5 luni ca sa indeplinesc conditiile !? Deci, trebuie sa am un an muncit in ultimii doi din cate stiam eu! Anul trebuie sa fie consecutiv sau nu? Intra la socoteala si anul trecut 2013? Astept un raspuns sa fie pe intelesul meu ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: andreeacosat , utilizator 12:32, 23 Octombrie 2014
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasetrii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajtor.

2. Spuneti care este data prezumata a nasterii copilului si ce statut aveti/veti avea in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
Si daca nu mai muncesc dar sunt studenta la zi la facultate particulara? Unde ar trebui sa ma interesez? Eu sunt din Bucuresti. Multumesc pt raspuns.
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti si perioade in care frecventati, fara intrerupere, cursurile de zi ale unei unitati de invatamant, aceste perioade sunt eligibile pentr a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. La dosarul cu actele necesare veti depune si adeverinţa eliberatã de instituţia de învãţãmânt, care sã ateste frecventarea cursurilor fãrã întrerupere, pânã la data solicitãrii acesteia.

3. Daca doriti mai multe amanunte puteti sa le solicitati de la Primaria sectorului (Serv. Social) sau de la Agentia Municipala pentru Plati si Inspectie Sociala (AMPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pt raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil nykoleta2106 nykoleta2106 Buna ziua, momentan sunt angajata,dar si studenta la zi.as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil in cazul in care as ramane fara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Maternitate studenti Szilagyiibi Szilagyiibi Buna ziua! Cand o sa nasc o sa fiu la master, primul an. Fiind la facultate stiu ca voi primi indemnizatie de crestere -600 de lei, dar trebuie sa continui ... (vezi toată discuția)