avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vatamare corporala cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vatamare corporala cu victime

Buna seara,

Am avut un accident rutier iar in masina cealalta au rezultat 3 victime , eu soferul celeilalte masini am fost dus la spital , din pacate fiind diagnosticat cu amnezie retrograda si nu imi aduc aminte absolut nimic.Politistul care mi-a luat declaratie cam dupa o luna de la producerea accidentului a vrut sa scriu in declaratie ca eu cunosc pretentiile victimelor si sunt deacord cu ele, dar am spus ca sunt deacord cu aceste pretentii doar daca se vor dovedi ca sunt legale si sa le plateasca societatea de asigurari, eu avand polita RCA valida. As dori sa mai adaug faptul ca atunci cand am dat declaratie nu am vazut in dosar fotografiile de la locul accidentului si nici expertiza iar motivatia a fost cat se poate de banala ...chipurile nu sunt gata .La spitalul unde au fost duse victimele nu au fost internate , dar dupa cateva saptamani au adaugat la dosar niste certificate medico -legale care cuprin zile de ingrijiri medicale intre 15 si 45 . Pretentiile lor sun destul de mari undeva aproape la 1 miliard bani care din pacate nu am de unde sa ii dau. Initial doreau despagubiri in bani de ordinul a 4000 de roni fapt care l-au declarat initial in primele declarati adaugand deasemenea ca nu vor scoate certificate medico legale si nu vor depune plangere impotriva mea , iar ulterior dupa cateva saptamani au anexat cerificatele de la IML si au pretentiile "de miliarde" ca sa spun asa .
Pe adeverinta cu drept de circulatie pe care am primit-o de la politie scrie scrie dosar penal iar politistul imi spune ca eu sunt vinovatul... ce sa mai zic martorii declara ca am derapat si am patruns pe banda opusa eu nu pot sa sun ca este sau nu asa eu nu stiu nimic...Alcolemia a fost 0.
Vreau sa va intreb daca eu sunt vinovatul si asta va spune si judecatorul ce pedepse pot sa risc?

Va multumesc anticipat
Din cele relatate de dvs , nu reiese cu exactitate carui participant la trafic ii revine vinovatia in producerea accidentului rutier.
In cazul vatamarii corporale din culpa , impacarea partilor si retregarea plangerii penale prealabile reprezinta cauze care inlatura raspunderea penala.
Daca vinovatia va revine intr-adevar dvs , favorabile pt dvs ar fi cele doua situatii mentionate de mine mai sus , intrucat nu s-ar dispune trimiterea in judecata , ci incetarea urmaririi penale.
Apelati totusi la un avocat caruia sa-i relatati cu exactitate imprejurarile in care fapta a fost savarsita,pt a va indruma corespunzator.
Am apelat deja la un avocat pentru ca ei mentin pretentiile exagerate si inevitabil vom ajunge la tribunal ca nu am de unde sa platesc asa sume mari .De aceea in acest scop va rog sa-mi spuneti informativ daca asigurarile vor plati despagubiri pt ca am luat legatura cu ei si mi-au spus ca vor plati dar vor face ei investigatii dar voi fi gasit vinovat eu nemai avand nici un fel de condamnare pana acum pot sa risc sa ajung dupa gratii sau sa raman cu cazier ?

va multumesc
Daca dumneavoastra nu va impacati cu victimile atunci dosarul o sa ajunga in instanta. Si aici, se va chema in garantie firma de asigurari. Cum firma de aigurari are interesul sa achite victimelor o despagubire cat mai mica , cu siguranta vor face si ei investigatii. Iar aceste investigatii va vor folosi si dumneavoastra.
Odata fiind dispusa trimiterea in judecata , poate fi aplicata o sanctiune penala , anume pedeapsa cu inchisoarea (chiar cu suspendarea conditionata a acesteia ) , daca nu opereaza , pana la ramanerea definitiva a hotararii , impacarea sau retragerea plangerii penale prealabile.
Aceste doua cauze de inlaturare a raspunderii penale pot opera chiar in apel sau recurs , dar numai prin buna vointa, prin consimtamantul partii vatamate, neputand exista vreo constrangere sau influenta a dvs asupra acesteia.
Din punctul meu de vedere , cea mai avantajoasa situatie faptica ar fi stingerea raportului juridic de conflict in etapa urmaririi penale , pt a se putea dispune inceterea acesteia .
Odata dispusa sanctiunea penala...veti avea mentiuni in cazier...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In ceea ce priveste cazierul vreau sa va intreb daca spre exemplu voi primi pedeapsa cu suspendare in cazier cat timp va ramane trecuta .Din cate stiu daca se primeste pedeapsa cu suspendare se prescrie cazierul. In acest aspect m-ar interesa sa ma lamurinti.

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar - culpa id_store id_store Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca unei persoane condamnate definitiv cu executare pentru ucidere din culpa, accident de masina, la sfarsitul executarii ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea unui cazier cu executarea pedepsei charitondani charitondani spuneti-mi va rog daca am avut un dosar penal cu suspendare in anul 1991 si altul cu executarea pedepsei si sentinta definitiva in anul 1996 pot sa beneficiez ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)