avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vatamare corporala cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vatamare corporala cu victime

Buna seara,

Am avut un accident rutier iar in masina cealalta au rezultat 3 victime , eu soferul celeilalte masini am fost dus la spital , din pacate fiind diagnosticat cu amnezie retrograda si nu imi aduc aminte absolut nimic.Politistul care mi-a luat declaratie cam dupa o luna de la producerea accidentului a vrut sa scriu in declaratie ca eu cunosc pretentiile victimelor si sunt deacord cu ele, dar am spus ca sunt deacord cu aceste pretentii doar daca se vor dovedi ca sunt legale si sa le plateasca societatea de asigurari, eu avand polita RCA valida. As dori sa mai adaug faptul ca atunci cand am dat declaratie nu am vazut in dosar fotografiile de la locul accidentului si nici expertiza iar motivatia a fost cat se poate de banala ...chipurile nu sunt gata .La spitalul unde au fost duse victimele nu au fost internate , dar dupa cateva saptamani au adaugat la dosar niste certificate medico -legale care cuprin zile de ingrijiri medicale intre 15 si 45 . Pretentiile lor sun destul de mari undeva aproape la 1 miliard bani care din pacate nu am de unde sa ii dau. Initial doreau despagubiri in bani de ordinul a 4000 de roni fapt care l-au declarat initial in primele declarati adaugand deasemenea ca nu vor scoate certificate medico legale si nu vor depune plangere impotriva mea , iar ulterior dupa cateva saptamani au anexat cerificatele de la IML si au pretentiile "de miliarde" ca sa spun asa .
Pe adeverinta cu drept de circulatie pe care am primit-o de la politie scrie scrie dosar penal iar politistul imi spune ca eu sunt vinovatul... ce sa mai zic martorii declara ca am derapat si am patruns pe banda opusa eu nu pot sa sun ca este sau nu asa eu nu stiu nimic...Alcolemia a fost 0.
Vreau sa va intreb daca eu sunt vinovatul si asta va spune si judecatorul ce pedepse pot sa risc?

Va multumesc anticipat
Retin conducere sub influenta alcoolului , conducere au unui vehicul neinmatriculat si vatamare corporala din culpa(concurs ideal intrucat a condus la doua rezultate socialmente periculoase.)
va sfatuiesc sa cooperati cu agentii de politie , sa aveti o conduita pozitiva dupa savarsirea faptelor.
Daca ar opera fie impacarea/retragerea plangerii penala , pentru vatamarea corporala din culpa s-ar dispune incetarea urmaririi penale.

Cu privire la celelalte doua infractiuni savarsite , se poate dispune doar o amenda administrativa.Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar - culpa id_store id_store Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca unei persoane condamnate definitiv cu executare pentru ucidere din culpa, accident de masina, la sfarsitul executarii ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea unui cazier cu executarea pedepsei charitondani charitondani spuneti-mi va rog daca am avut un dosar penal cu suspendare in anul 1991 si altul cu executarea pedepsei si sentinta definitiva in anul 1996 pot sa beneficiez ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)