Ma scuzati ca imi permit sa va dau un raspuns care cu siguranta nu o sa va convina, numai eu cat mi-am racit gura sa anunt direct de la om la om, exact ceea ce scrieti d-voastra aici, si stiti care a fost raspunsul? Sa vina ei sa-mi ceara banii pana atunci nu le dau nimic. Cu siguranta mai mult de 99.9 % dintre contribuabili stiau de aceasta obligatie, dar nimeni nu a inteles sa o execute de buna voie...mizand, Dumnezeu stie pe ce, ca se va intampla ceva neasteptat si nu o sa mai fie platita !
Iar apropo de acest art. 222 pe care-l mentionati aici, si pe care nu-l mai citesc, ma multumesc sa-l iau din textul d-voastra, nu rezulta de nicaieri ca aceasta obligatie ar trebui indeplinita prin transmiterea unor scrisori sau telefoane, etc. Avand o pagina de Internet este suficienta publicitatea si informarea facuta acolo, in asa fel incat fiecare sa poata lua la cunostinta de orice are interes.
Si mai stiti d-voastra ca necunoasterea legii nu te absolva de neindeplinirea ei.
Din punctul meu de vedere legea, atata vreme cat exista, trebuie respectata. Ca legea poate sa nu fie buna atunci trebuie schimbata, sa ne luptam sa o schimbam, dar pana atunci sa o respectam !
va multumesc pt raspuns , nu legea in sine o conest nici faptul ca necunoasterea ei te absolva de la plata ,ci faptul ca de ce au asteptat sa treaca atatia ani pina sau hotarit sa -si recupereze banii ,. Se puta face acest lucrul a 2-3 ani dupa intrarea in vigoare a legii sau dupa 3-4 ani , de ce acuma , nu cumva sa urmarit ca sumele datiorate sa creasca substantial prin perceperea de dobinzi si penalitati ?
Tot un raspuns care nu o sa va placa va dau: Nu a fost impiedicat nimeni sa plateasca la vreme si asa lumea era absolvita si de dobanzi si de penalitati....
In principiu aveti perfecta dreptate , DAR...asa cum nu rezulta de nicaieri ca CNAS nu are obligativitatea sa transmita in scris sau telefonic celor aflati sub incidenta acestei legi vre -o notificare sau somatie tot asa nu rezulta de nicaieri ca eu sa am obligat in dotare un calculator o conexiune la internet si cunostintele necesare pentru a opera pe PC deci tinind cont de acestea , mi se pare logic ca functionarii CNAS sa fi recurs la alte cai de informare , va reamintesc , dacu nu stiati , ca la 1 ianuarie 2002 a intrat in vigoare o lege asemanatoare care prevedea , ca si in cazul de fata , ca PFA , AF precum si alte persoane care au venituri din activitati independente sa plateasca obligatoriu la fondul public de pensii DAR....functionarii CAS fiind de buna credinta au trimis notificari tuturor celor care se aflau sub incidenta acelei legi. Referinduma strict la persoana mea , la momentul respectiv primind acea notificare m-am conformat si mi am platit la zi toate obligatiile fata de statul roman .In consecinta eu consider aceste creante ca fiind rezultatul unui abuz si se mizeaza pe faptul ca noi , prostimea , nu o sa luam atitudine fata de aceasta fidca nu avem capacitate intelectuala , legile in Romania lasa loc de interpretariasa ca .....no comen ,
Mai nou , citind cu atentie legea e organizare si functionare a CNASS articol cu articol am aflat de ce atita agitatie si lipsa de comunicare din partea functionarilor CNASS si anume art.285 alineat 3 prevede ca personalul CNASS si al caselor de asigurari ai pot fi acordate stimulente din fondul constituit cu aceasta destinatie in cota de 5% din sumele incasate la bugetul fondului prin executarea silita desfasurata de casele de asigurari si2,5% din sumele incasate de bugetul fondului prin executare silita de catre ANAF .CONCLUZIE. Dat fiind faptul ca in luna august 2012 creantele fata de CNASS au fost date spre administrare ANAF functionarii din cadrul caselor de asigurari si -au dat seama ca pierd o parte din ,,cascaval ,,asadar inainte de asta au inceput sa emita pe banda rulanta decizii de plata accesorii sperind ca cetatenii sa dea buluc sa plateasca si in felul asta sa -si insuseasca drepturile date de lege ,prin asta se explica si de ce timp de 7 ani nu au facut nici un demers (notificari , somatii, etc etc ) fata de contribuabili pentru recuperarea datoriilor , logic , de ce sa -si mute fundurile de pe scaune pentru sume infime . Ca nu si -au facut datoria si nu au respecteat lega in modul de calcul al creantelor reiese si din O.G nr 30 2011 art.x I alin. 1 si 3 iar art.119 din codul fiscal prevede :nu se datoreaza dobinzi si penalitati pt. sumele datorate cu titlu de amenzi de orice fel ,obligatii fiscale accesorii stabilite potrivit legii, chieltuieli de executare silita ,......oare ce e de facut in acest caz ?