buna seara.spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez daca mi-am facut asigurare la (CNAS)in 2012 am achitat o jum de an si dupa ce am nascut nu am mai platit pt ca am fost plecata,acum cind am revenit si m-am adresat pt o asigurare de gravida m-am trezit k am de platit pentru 4 ani in urma 2200 lei...nu ma anuntat nimeni ca trebuie sa platesc sau sa anulez asigurarea....va multumesc
In cf. cu prevederea art2 al (4) din Norme Ordin 581/2014:
(4) Asiguraţii au dreptul la pachetul de bază de la data începerii plăţii contribuţiei la fond, urmând ca sumele restante să fie recuperate de ANAF, în condiţiile legii, inclusiv obligaţii fiscale accesorii datorate pentru creanţele fiscale.
Asadar,nu va ramane decat sa incepeti sa platiti contributia la zi,urmand ca sumele restante sa fie recuperate de catre ANAF. Sunteti sigura ca nu ati primit prin posta nicio instiintare asupra datoriei de plata din partea ANAF,daca spuneti ca ati fost plecata o perioada? Ca sa incepeti un proces cu aceasta institutie ,ar fi posibil dar nu stiu daca veti avea castig de cauza !
da sunt sigura ,pentru ca locuiesc impreuna cu socrii si nu mi-a ajuns nimic acasa...de la casa de asigurari mi-au zis ca trebuie sa achit totul din urma si dupa aia imi vor putea da adeverinta de care am nevoie..(mentionez ca nu am nici un venit)....va multumesc
Cas - neasigurat
stefan8
Buna ziua!
Am fost asigurat, ca student, pana in iunie 2013, dupa care a urmat o perioada de mai bine de un an in care am fost neasigurat. Din octombrie ... (vezi toată discuția)
Asigurare cnas
kmmy
BUNA SEARA,
as dori sa stiu care sunt actele necesare incheierii unui contract cu CNAS in urma caruia sa pot benefecia de o asigurare de sanatate pe un an ... (vezi toată discuția)