avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua!Am si eu o problema parintii mei au o casa lasata mostenire de la bunicii mamei,mama a decedat iar tatal vrea sa faca acte pesoanei cu care traieste in concubinaj de 10 ani,mama fiind moarta de 12 ani.Este posibil sa faca acte fara acordul copiilor?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:44, 6 Ianuarie 2013
Bunicii au lasat mostenire ambilor dvs parinti ?
da
intre timp s-au dat titlurile de proprietate si este trecut doar tatal
E posibil ca daca titlul de proprietate este numai pe numele tatalui, acesta sa poata face acte pe numele actualei tovarase de viata.

Dezbateti succesiunea de pe urma mamei, in care sa includeti si acel teren (chiar daca titlul este numai pe numele tatalui) proband faptul ca a fost lasat mostenire ambilor dvs parinti.
poate face acte pe toata suprafata sau doar pe partea lui?

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire giulyelena giulyelena exista un TP pe numele a doi mostenitori,unul dintre ei este mama mea care intre timp a decedat.si un frate vitreg.De pe urma bunicilor nu s-a facut niciodata ... (vezi toată discuția)
Nelamurire la succesiune mykatmyssy mykatmyssy in cazul desesului ambilor parinti se mai face succesiunea dupa mama daca aceasta a decedat prima si titlul de proprietate este trecut numai pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune silema silema Este vorba de o mostenire; mama a decedat, tata traieste si ar vrea pe timpul vietii sa imparta celor trei copii, nu neaparat in in mod egal, (unul dintre ei ... (vezi toată discuția)