avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

Este vorba de o mostenire; mama a decedat, tata traieste si ar vrea pe timpul vietii sa imparta celor trei copii, nu neaparat in in mod egal, (unul dintre ei sunt si eu) bunurile imobile adica o casa si ceva teren, in jur de 3,5 ha. Terenul e impartit pe doua titluri de proprietate, unul fiind mostenirea mamei de la parinti iar celalat e pe numele tatalui meu in viata. Pentru casa, ca act de proprietate, exista un certificat de mostenitor lasat de catre fratii tatalui meu acestuia. Pe timpul vietii ambii parinti au facut fiecare cate un testament, prin care au lasat unul celuilalt tot ceea ce detineau. Intrebarea este cum putem rezolva aceasta problema si ce documente ar mai fi nevoie sa avem in completare, cine poate deschide succesiune daca e cazul.
Va multumesc.
Dupa dezbaterea succesiunii de pe urma mamei decedate, tatal va putea vinde partea care ii revine celor 3 copii in ce cote doreste acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Impartirea pamantului michelav michelav buna seara, am de adresat o intrebare cu rugamintea de a ma sfatui ce trebuie sa fac in aceasta problema: tatal meu a decedat ,el mai are inca 3 frati in ... (vezi toată discuția)