Buna seara.In urma unui proces de partaj intre concubini paratul trebuie sa dea reclamantului parte dintr-un imobil si din cateva bunuri.Procesul s-a incheiat de aproximativ 1 an insa neavand loc vanzarea imobilului paratul nu a avut suma de bani necesara despagubiri reclamantului.In acest caz reclamantul poate deschide un nou proces pentru executarea silita a deciziei judecatoresti?Asta tinand cont de faptul ca paratul nu detine nici un alt imobil in afara de cel detinut impreuna cu reclamantul? ... As mai avea o intrebare: se poate ca un evaluator de imobile sa greseasca cu privire la materialele din care s-a facut un imobil? (ex:caramida,vaioaga,...etc)Si daca da, atunci se poate ataca raportul de expertiza tehnica?
pentru situatia descrisa de dvs. nu este nevoie de un alt proces.
Hotararea pronuntata se va investi cu titlu executoriu iar apoi un executor judecatoresc va soma pe debitor sa plateasca valoarea pe care o datoreaza. In cazul in care nu plateste se poate scoate la vanzare acel imobil - chiar si daca nu mai detine un altul.
Expertul poate gresi ca oricine delatfel.
Daca insa expertiza s-a facut in procesul despre care ziceti ca s-a finalizat prin hotarare iar termenul pentru calea de atac a trecut ( 15 zile de la comunicare) atunci expertiza ramane in picioare.
Daca nu a trecut termenul pentru calea de atac atunci puteti discuta despre aceasta expertiza, cu conditia sa aveti posibilitatea sa formulati un apel.
Cu stima,
av. Boncu
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj, recurs
simona1482
am pe rolul judecatoriei un proces de paraj ,in care am calitatea de procurator, o reprezint pe mama mea*reclamant*. tatal meu s a prezentat doar la ultima ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta
Mara15
Ce se poate face in cazul unui proces de iesire din indiviziune solutionat in anul 2009, despre care coproprietarul parat nu a avut cunostinta de ... (vezi toată discuția)