Buna seara.Am o problema mare si o poveste lunga.Fratele meu a locuit in concubinaj cu o fata timp de 6-7 ani.in acea perioada a cumparat mai multe bunuri (pe numele lui majoritatea) si o casa care a fost trecuta in acte pe amandoi dintr-o prostie.Aceste bunuri au fost cumparate din banii lui deoarece ea nu a lucrat nici o zi in viata ei.S-au despartit iar ea l-a dat in judecata pt partaj.La proces au fost prezentate facturile pt bunuri,ea insa a afirmat ca a contribuit la pretul tuturor bunurilor cu bani primiti de la familie,lucru ce nu ar fi putut fi dovedit.Din proces a rezultat ca el sa ii dea jumatate din bunuri si imobil.Mentionez ca ei nu au fost casatoriti legal iar concubinajul nu a fost inregistrat.Problema e ca procesul s-a terminat in 2008 si desi erau 15 zile pt apel nu s-a facut apel.Va rog sa ne sfatuiti ce mai putem face acum in situatia in care casa evaluata la momentul respectiv nu valoreaza acum nici jumatate din suma initiala,s-a degradat mult.Este pusa de vanzare insa pretul e cu mult sub cel la care a fost evaluata.Se poate deschide ceva proces nou in care sa fie reevaluata casa sau orice altceva pt ca nu stim ce sa facem.Oricum nu mi se pare normal ca judecatoria a judecat procesul de partaj ca si cum ar fi fost casatoriti.
Va multumesc anticipat.
judecatoria, a judecat ca si in orice alt caz in care doua persoane detin un bun.
nu prea sunt sanse sa mai puteti exercita o cale de atac.
hotararea din fond v-a fost comunicata?
el nu va avea bani daca nu se va vinde casa,iar daca totusi se va vinde cu siguranta nu va fi cu pretul stabilit la momentul respectiv. noi cei din familie nu il vom putea ajuta financiar si ma tem ca el nu se va alege cu nimic din casa achizitionata din banii lui.
Un caz...
mar4905
Reclamanta deschide actiune de partaj, prin care solicita paratului urmatoarele: partajarea bunurilor mobile, partajarea diferitelor cheltuieli facute impreuna ... (vezi toată discuția)