avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj-hotarare judecatoreasca definitiva?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj-hotarare judecatoreasca definitiva?

Buna seara.Am o problema mare si o poveste lunga.Fratele meu a locuit in concubinaj cu o fata timp de 6-7 ani.in acea perioada a cumparat mai multe bunuri (pe numele lui majoritatea) si o casa care a fost trecuta in acte pe amandoi dintr-o prostie.Aceste bunuri au fost cumparate din banii lui deoarece ea nu a lucrat nici o zi in viata ei.S-au despartit iar ea l-a dat in judecata pt partaj.La proces au fost prezentate facturile pt bunuri,ea insa a afirmat ca a contribuit la pretul tuturor bunurilor cu bani primiti de la familie,lucru ce nu ar fi putut fi dovedit.Din proces a rezultat ca el sa ii dea jumatate din bunuri si imobil.Mentionez ca ei nu au fost casatoriti legal iar concubinajul nu a fost inregistrat.Problema e ca procesul s-a terminat in 2008 si desi erau 15 zile pt apel nu s-a facut apel.Va rog sa ne sfatuiti ce mai putem face acum in situatia in care casa evaluata la momentul respectiv nu valoreaza acum nici jumatate din suma initiala,s-a degradat mult.Este pusa de vanzare insa pretul e cu mult sub cel la care a fost evaluata.Se poate deschide ceva proces nou in care sa fie reevaluata casa sau orice altceva pt ca nu stim ce sa facem.Oricum nu mi se pare normal ca judecatoria a judecat procesul de partaj ca si cum ar fi fost casatoriti.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 14:58, 11 Aprilie 2009
Buna ziua.Am primit si somatie de plata.Avem un termen de 15 zile pentru a riposta insa intrebarea mea este : se poate pune sechestru pe bunurile detinute de el inclusiv pe imobil chiar daca acel imobil este detinut de amandoi?Si daca se pune sechestru pe imobil acesta poate fi scos la licitatie suma pana la care va fi licitat mergand pana la suma care ar trebui sa o achite pentru a despagubi parata si a achita cheltuielile de judecata?Va rog un raspuns.
Daca el nu avea bani, atunci trebuia sa nu solicite imobilul in natura, doar sa ceara contravaloarea partii lui... sau, dupa caz, daca nu au fost dovedite contributiile familiei ei, trebuia sa apeleze hotararea...
Azi, nu are ce face decat sa plateasca... sau sa negocieze cu ea sa-i dea casa in plata...
Nu ne putem judeca de zeci de ori pentru acelasi lucru...
Ati primit o somatie...de unde?Daca e de la executor-contestatie la executare.Din pacate nu prea mai sunt sanse...va trebuia o aparare mai buna si o strategie, trebuia sa fi anticipat si o asa solutie.Mergeti si vb cu un avocat din orasul dvs, cu actele in fata, cu hotarare si somatie...etc
Buna ziua.Da,somatia este de la executor.Am intrebat un avocat si acesta l-a sfatuit sa vorbeasca cu reclamanta sa ii ofere jumatate din valoarea cu care se va vinde casa(sa presupunem ca se vinde cu mai mult decat a fost evaluata) cu conditia ca aceasta sa renunte la somatie.In cazul in care aceasta nu va fi de acord atunci sa faca contestatie.Apropo de solicitarea imobilului in natura,atata timp cat el a cumparat acea casa cu bani munciti de el (ea nu a lucrat o zi din viata ei) era normal sa ceara imobilul in natura,daca stia ce se va intampla atunci probabil cerea contravaloarea partii lui.Intr-adevar prostia se plateste,prostia fiind ca a trecut-o si pe ea in acte.Dar revin cu intrebarea : daca se scoate imobilul la licitatie incepand de la pretul la care a fost evaluat,daca nu vor fi clienti atunci suma pana la care va si licitat va putea ajunge pana la suma pe care trebuie sa o achite drept sulta pentru reclamanta?Pentru ca daca se va intampla asa atunci unde va fi jumatatea lui din imobil?Tribunalul a dat 50/50,reclamanta va primi partea ei iar paratul nu se va alege cu nimic chiar daca este trecut in acte?Mentionez ca imobilul apare in baza de date a unei agentii imobiliare si am facut tot posibilul sa ii facem reclama prin alte moduri,deci intentie avem.Daca vroiam sa amanam plata sultei reclamantei si nu puneam imobilul de vanzare atunci intelegeam si somatia dar din moment ce imobilul este pus in vanzare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire partaj justagirl justagirl Buna seara, as dori daca se poate sa ma ajutati cu o informatie referitor la care ar fi optiunile unui proprietar ce detine 38% dintr-un imobil caruia i s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament aura19731991 aura19731991 buna seara.sint divortata.nu am partajul facut.am vorbit cu un avocat si mia explicat ca si daca fac partajul si poate judecatorul imi da mai mult de jumatate ... (vezi toată discuția)
Un caz... mar4905 mar4905 Reclamanta deschide actiune de partaj, prin care solicita paratului urmatoarele: partajarea bunurilor mobile, partajarea diferitelor cheltuieli facute impreuna ... (vezi toată discuția)