avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren.

Buna ziua; vreau sa construiesc o casa pe un teren exploatat de tata din anul1962 cand bunicul a murit.conf legi dupa 1989 sa emis titlu te propritete pe numele bunicului, iar pe verso toti copii bunicului(tata,frati si surorile lui tata),dar numai tata a stapanit acel teren din 1962 si pana la emitertea titlului si dupa adica pana in prezent 2013 ,deci nu s-a dezbatut mostenirea.Si nici frati si surorile lui tata nu au pretenti,ce care mai traiesc, dar nu stiu cum se vor comporta copii unui frate de lui tata care a decedat cu ani in urma.Intrebarea este cu procedez sa intru in posesia unui teren de 300 MPsa imi fac constructia. Suprafata totale este 8000 MP, mie i-mi trebuie numa 300 MP. Bani nu am sa fac dezbaterea intregi mosteniri, poate exista altceva , i-mi puteti da cateva variante de a putea intra in posesia a 300 MP pentru a-mi demara actele pentru construtia unei case.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:10, 5 Ianuarie 2013
Tata, fratii si surorile lui tata trebuie sa faca iesirea din indiviziune pentru terenurile de pe titlu. Daca se inteleg asupra lotizarii e simplu, daca nu, ii asteapta instanta. Cei 300 mp care va intereseaza vor fi ai tatalui si abia dupa iesirea din indiviziune vi-i poate vinde sau dona dupa ce in prealabil a facut si documentatia cadastrala.
Daca aveti bani pentru o constructie noua cred ca veti gasi si pentru lotizari si apoi pentru a intra in posesia celor mult ravniti 300 mp mai ales ca in cazul partajului cheltuielile se impart intre mostenitori. Asta ca sa rezolvati totul legal si sa nu aveti multe alte probleme dupa aceea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)
Fereste-ne doamne de prieteni si de rude(doar de cele rele),de dusmani ne aparam singuri ! ContSters93741 ContSters93741 Buna ziua tuturor! Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez in urm.situatie: Parintii mei au construit o casa in 1962 pe un teren de 800mp pe care li ... (vezi toată discuția)