avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu intial fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu intial fundatie

buna, as dori sa infiintez o fundatie,Intrebarea mea este: un lot de pamant donat poate constitui o parte din patrimoniul initial (ca si bun in natura)?
Cel mai recent răspuns: camye , utilizator 19:46, 5 Ianuarie 2013
Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei.
Puteti sa aduceti ca patrimoniu initial respectivul teren daca dumneavoastra ca fondator al fundatiei, l-ati primit ca donatie si acum e pe numele dumneavoastra.
Da, acest bun poate constitui o parte din patrimoniul initial necesar constituirii unei fundatii...

art.15 alin.2 din OG nr.26/2000 : Activul patrimonial iniţial al fundaţiei trebuie să includă bunuri în natură sau în numerar, a căror valoare totală să fie de cel puţin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundaţiei.
Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu fundatie haribu haribu \"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)
Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)
Aportul unei fundatii poate fi exclusiv in natura? nicoleta_85 nicoleta_85 Buna ziua, As dori sa stiu daca aportul unei fundatii poate fi [u]exclusiv [/u][b] in natura? Stiu ca Ordonanta nr. 26/2000 prevede ca activul patrimonial ... (vezi toată discuția)