vreau sa depun dosarul pentru recalcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului. copilul meu s-a nascut in 11 noiembrie 2007. as vrea sa stiu daca la venitul meu pe cele 12 luni anterioare nasterii copilului se adauga si contravaloarea bonurilor de masa pe care le-am primit de la angajator? Spuneti-mi, va rog, care anume perioada se ia in calcul in cazul meu: noiembrie2006-oct.2007, sau oct.2006-noi.2007. Daca dosarul pentru recalcularea indemnizatiei il depun acum in februarie, diferenta de indemnizatie o primesc incepand cu aceasta luna, sau primesc si pentru luna ianuarie? va multumesc mult.:">#-o#-o#-o
Valoarea tichetelor de masa nu este impozabila si ca atare nu se iau in calcul perioadei de un an care include luna oct.2007, iar diferenta o veti primi retroactiv incepind cu ianuarie 2009
Veniturile care se iau in calcul sunt cele realizate in perioada 11 noiembrie 2006 - 11 noiembrie 2007.
Pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in cuantum de 85%, persoanele beneficiare transmit la agentia teritoriala o cerere scrisa care sa contina in mod obligatoriu numele si prenumele, codul numeric personal, adresa, atat ale persoanei beneficiare, cat si ale copilului pentru care se primeste indemnizatia, insotita de documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6 alin. (5) si (6) din Normele de aplicare a OUG nr.148/2005, pana cel tarziu la data de 30 iunie 2009.
Pana la inregistrarea documentelor doveditoare si calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului potrivit art. 19 ind.1 din Norme, aceasta se acorda in cuantum de 600 lei, urmand ca diferenta de cuantum sa fie acordata incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie 2009.