Buna ! Doresc sa intreb cum pot obtine o adeverinta din care sa reiese ca am frecventat scoala si am primit Diploma de absolvire cu specificarea datei eliberarii si a seriei acesteia ,de la o Scoala Militara care sa desfintat.Este vorba de Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri Geniu Constructii si Cai ferate Bucuresti Cernica ,absolvita in anul 1983. Multumesc .
In mod normal mergeti la Arhivele statului si vedeti daca arhiva acestei scoli desfiintate se afla acolo, daca nu, mergeti la Ministerul Apararii Nationale si vedeti care-i soarta de acolo.
Nu mai sunteti in posesia diplomei?
Sau aceasta adeverinta o solicitati in vederea echivalarii studiilor de catre Ministerul Invatamantului? Daca ati profesat, adresati-va Directiei Management Resurse Umane din cadrul M.Ap.N.
Buna ! revin cu detalii ,dar nu inainte de a va multumi pentru bunavointa de a/mi raspunde .Pentru o mai buna intelegere a situatiei am structurat relatarea in patru puncte .1) Asa este ,nu am Diploma de absolvire ,aceasta se afla in pastrarea CMZ Timis acolo unde a fost predat /Dosarul (Memoriul ) de cadru dupa incetarea activitatii ,de catre compartimentul de cadre si personal al ultimei unitati militare unde eu am activat ,respectiv Regimentul 93 Av.Vanatoare Bombardament Gearmata Timisoara ,actualmente desfiintat .2) Adeverinta care sa ateste eliberarea Diplomei si veridicitatea absolvirii cursurilor Scolii Militare ( o tampenie pur romaneasca ),nu stiu cui sa o solicit deoarece scoala absolvita a fost desfiintata .3) Raspunsul la solicitarea de echivalare facuta Directiei Management Resurse Umane din 2011a fost total nemultumitor intrucat nu reflecta pregatirea obtinuta in urma absolvirii unei scoli cu durata de 2 ani.4)Pentru aceasta ,doresc sa i/mi apostilez Diploma conform Conventiei de la Haga in vederea obtinerii unei echivalari de tip -associate degree-foarte utila si recunoscuta aici in strainatate ,dar procedura cere prezentarea adeverintei mentionate si Diplomei in original.Avand certitudinea ca i/mi veti raspunde cu promptitudine si profesionalism ca si pana acum ,va multumesc anticipat .!